Blog

Omgaan met conflicten op de werkvloer

Omgaan met conflicten op de werkvloer: 5 stappen

Als u intensief met elkaar samenwerkt kunnen er wel eens irritaties ontstaan. Irritaties op de werkvloer hebben een negatieve invloed op de werksfeer en productiviteit. In sommige gevallen blijft het niet bij irritaties, maar escaleert het tot een conflict met alle gevolgen van dien. Om te voorkomen dat de kwestie uit de hand loopt of doorsluimert, geven we u vijf stappen hoe u een conflict op het werk aan kunt pakken.
 

Co-ouderschap of omgangsregeling: waarvoor kiest u?

Gaat u scheiden en heeft u minderjarige kinderen? Dan is het verplicht om een ouderschapsplan te maken. Dit plan maakt u doorgaans samen met een mediator (of advocaat) die het laat indienen bij de rechtbank. Kiest u voor co-ouderschap of een omgangsregeling? Wij leggen in deze blog de verschillen uit, om uw keuze wat makkelijker te maken.

Voordelen van mediation op een rij

Mediation wint al jaren aan populariteit. En met goede reden! Mediation is een informele manier om conflicten zonder een rechter op te lossen. In situaties als echtscheidingen en arbeidsconflicten is mediation tegenwoordig heel gebruikelijk. Dit komt door de vele voordelen en de vaak positieve uitwerking. Benieuwd welke voordelen dit zijn? Wij sommen er een aantal op in deze blog.
Mediation gesprek voorbereiden

6 Tips: Mediationgesprek voorbereiden bij een arbeidsconflict

Een mediationgesprek kan best spannend zijn. Misschien zit u sinds lange tijd weer aan tafel met uw werkgever. Of wellicht moet u uw leidinggevende onder ogen zien terwijl u daar misschien niet op zit te wachten. Voor een goed mediationgesprek is het belangrijk dat u zich voorbereidt. Daarom geven we u 6 tips om u voor te bereiden op een mediationgesprek bij een arbeidsgeschil.

Scheiden en nu?

Wanneer u en uw partner hebben besloten om te gaan scheiden, moeten er veel zaken geregeld worden. Maar wat nu? Hoe pakt u het aan? Welke zaken moeten er geregeld worden? Wat gebeurt er nu met het eventuele koophuis en de andere gemeenschappelijke bezittingen? Hoe en wanneer vertelt u het uw kinderen?

Scheiden zonder advocaat

Gaat u scheiden? Dan moeten er ondanks alle emoties, veel zaken geregeld worden. Alle inhoudelijke zaken kunt u zonder advocaat vastleggen. Denk hierbij aan een regeling met betrekking tot het huis of uw pensioen. Dat scheelt u veel tijd en geld. We leggen u daarom graag uit wat de mogelijkheden zijn als u wilt scheiden zonder advocaat.
Item 1-6 van de 8 Volgende pagina »

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!