Blog

arbeidsconflict en ziekte

4 Tips bij een arbeidsconflict waarbij uw medewerker zich ziek meldt

Wanneer er sprake is van een arbeidsconflict komt het helaas regelmatig voor dat een werknemer zich ziek meldt. De spanning van een arbeidsconflict kan plaatsvinden tussen de leidinggevende en de werknemer, maar kan ook zorgen voor spanningen in relaties tussen werknemers. Dit kan leiden tot een ziekmelding omdat de werknemer zich niet in de situatie wil begeven. Maar wat zijn de vervolgstappen als werkgever bij een ziekmelding? Wij geven 4 tips.
Stappenplan bij een arbeidsconflict

Stappenplan bij een arbeidsconflict (voor werkgevers)

Een arbeidsconflict tussen werknemers of tussen werknemer en werkgever heeft veel gevolgen. Het doet de werksfeer geen goed en vergroot de kans op ziekteverzuim. Wanneer het arbeidsconflict tijdig en op de juiste manier wordt aangepakt kan de relatie mogelijk verbeterd worden en kan een gang naar de rechter voorkomen worden. Welke stappen u daarbij kunt volgen leggen we uit in deze blog.
Waarom kiezen voor arbeidsmediation

Waarom kiezen voor arbeidsmediation?

Een arbeidsconflict tussen collega's of een collega en leidinggevende? Conflicten zorgen voor veel stress en mogelijk een onwerkbare situatie. Wanneer er spanningen zijn in de werkrelatie kan arbeidsmediation ervoor zorgen dat er een voor beide partijen acceptabele oplossing komt. Het is in het voordeel van beide partijen om een arbeidsconflict zo snel mogelijk op te lossen. Maar waarom zou u daarbij kiezen voor arbeidsmediation? Dat leggen we graag uit in deze blog.
mediator inschakelen familieruzie

Waarom een mediator inschakelen bij een familieruzie?

Een familieruzie kan op elk moment ontstaan, soms over iets kleins. Maar vaak zit er een diepere reden achter datgene wat uiteindelijk zorgde voor de ruzie. Bij een familieruzie is het extra vervelend dat er onenigheid is, omdat familie voor altijd is. Hoe kan een familieruzie zo snel mogelijk opgelost worden? Met behulp van een mediator die beide partijen ondersteunt en helpt bij het zoeken naar de beste oplossing. 
arbeidsconflict met leidinggevende

Vragen bij een arbeidsconflict met leidinggevende

Waar gewerkt wordt kunnen conflicten ontstaan. Een arbeidsconflict is lastig, omdat u met uw collega's samen moet kunnen werken. Maar een arbeidsconflict is misschien nog wel lastiger wanneer dit plaatsvindt tussen een medewerker en een leidinggevende. Arbeidsconflicten kunnen veel vragen opleveren, die we graag voor u beantwoorden.
wat is mediation

Wat is mediation?

Misschien heeft u de term mediation al eens voorbij horen komen, maar wat is mediation dan precies? Soms loopt een conflict zo uit de hand dat een gesprek tussen beide partijen niet meer mogelijk is. Een onafhankelijke mediator kan de betrokkenen in dit proces ondersteunen en zo uitkomst bieden. 

Item 1-6 van de 20 Volgende pagina »

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!