Blog

Wat moet er in een vaststellingsovereenkomst staan

Wat moet er in een vaststellingsovereenkomst staan?

Heeft u het idee dat het beter is om de arbeidsrelatie te beëindigen? In dat geval is het een optie om uit elkaar te gaan met wederzijds goedvinden. De afspraken tussen beide partijen worden dan vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Benieuwd wat er allemaal in zo’n vaststellingsovereenkomst opgenomen dient te worden? 
 
Checklist vaststellingsovereenkomst

Checklist vaststellingsovereenkomst in een arbeidskwestie

In iedere arbeidskwestie die eindigt met een vaststellingsovereenkomst waarin de arbeidsrelatie beëindigd wordt, is het belangrijk te checken of alle onderwerpen voldoende besproken zijn. Controleer met deze checklist of alle belangrijke zaken in uw overeenkomst staan.
Wat doet een mediator bij een scheiding?

Wat doet een mediator bij een scheiding?

Er komt ontzettend veel op u af bij een (echt)scheiding. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Ook horen we vaak dat mensen niet weten waar ze moeten beginnen. Een mediator kan u helpen om uw scheidingsproces in goede banen te leiden. Maar, wat doet een mediator dan precies? Wij vertellen u hoe het zit.

Familieruzie oplossen

Een familieruzie oplossen: 5 tips

Veel familieruzies ontstaan door onbegrip, te hoge verwachtingen en elkaar niet werkelijk zien. Er wordt vaak laconieker met elkaar omgegaan, waardoor er gemakkelijk frustraties en irritaties kunnen ontstaan. Met uw familie bent u levenslang verbonden in tegenstelling tot collega’s of kennissen en daarom is het wel zo fijn om samen door één deur te kunnen.

Omgaan met conflicten op de werkvloer

Omgaan met conflicten op de werkvloer: 5 stappen

Als u intensief met elkaar samenwerkt kunnen er wel eens irritaties ontstaan. Irritaties op de werkvloer hebben een negatieve invloed op de werksfeer en productiviteit. In sommige gevallen blijft het niet bij irritaties, maar escaleert het tot een conflict met alle gevolgen van dien. Om te voorkomen dat de kwestie uit de hand loopt of doorsluimert, geven we u vijf stappen hoe u een conflict op het werk aan kunt pakken.

Co-ouderschap of omgangsregeling: waarvoor kiest u?

Gaat u scheiden en heeft u minderjarige kinderen? Dan is het verplicht om een ouderschapsplan te maken. Dit plan maakt u doorgaans samen met een mediator (of advocaat) die het laat indienen bij de rechtbank. Kiest u voor co-ouderschap of een omgangsregeling? Wij leggen in deze blog de verschillen uit, om uw keuze wat makkelijker te maken.

Item 1-6 van de 12 Volgende pagina »

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!