Blog

wat is mediation

Wat is mediation?

Misschien heeft u de term mediation al eens voorbij horen komen, maar wat is mediation dan precies? Soms loopt een conflict zo uit de hand dat een gesprek tussen beide partijen niet meer mogelijk is. Een onafhankelijke mediator kan de betrokkenen in dit proces ondersteunen en zo uitkomst bieden. 

4 tips om een arbeidsconflict op te lossen

Waar mensen met elkaar samenwerken, kan er onenigheid ontstaan. In sommige gevallen heeft dit een arbeidsconflict als gevolg. Is hiervan sprake, dan is het van belang dat hier een oplossing voor wordt gezocht. In deze blog geven we u vier tips die u kunnen helpen arbeidsconflicten te beslechten.

Wat te doen bij pesten op de werkvloer?

Wat te doen bij pesten op de werkvloer?

Hoewel men hier niet vaak over nadenkt, is er regelmatig sprake van gepest op de werkvloer. Dit kan spelen tussen zowel leidinggevenden en werknemers als collega's onderling. Dit is natuurlijk een erg vervelende situatie. Maar hoe kunt u pestgedrag precies herkennen en wat moet u doen zodra u dit gedrag heeft gesignaleerd?

Wat moet er in een vaststellingsovereenkomst staan

Wat moet er in een vaststellingsovereenkomst staan?

Heeft u het idee dat het beter is om de arbeidsrelatie te beëindigen? In dat geval is het een optie om uit elkaar te gaan met wederzijds goedvinden. De afspraken tussen beide partijen worden dan vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Benieuwd wat er allemaal in zo’n vaststellingsovereenkomst opgenomen dient te worden? 
 
Checklist vaststellingsovereenkomst

Checklist vaststellingsovereenkomst in een arbeidskwestie

In iedere arbeidskwestie die eindigt met een vaststellingsovereenkomst waarin de arbeidsrelatie beëindigd wordt, is het belangrijk te checken of alle onderwerpen voldoende besproken zijn. Controleer met deze checklist of alle belangrijke zaken in uw overeenkomst staan.
Wat doet een mediator bij een scheiding?

Wat doet een mediator bij een scheiding?

Er komt ontzettend veel op u af bij een (echt)scheiding. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Ook horen we vaak dat mensen niet weten waar ze moeten beginnen. Een mediator kan u helpen om uw scheidingsproces in goede banen te leiden. Maar, wat doet een mediator dan precies? Wij vertellen u hoe het zit.

« Vorige pagina Item 7-12 van de 21 Volgende pagina »

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!