Blog

Voordelen van mediation op een rij

Mediation wint al jaren aan populariteit. En met goede reden! Mediation is een informele manier om conflicten zonder een rechter op te lossen. In situaties als echtscheidingen en arbeidsconflicten is mediation tegenwoordig heel gebruikelijk. Dit komt door de vele voordelen en de vaak positieve uitwerking. Benieuwd welke voordelen dit zijn? Wij sommen er een aantal op in deze blog.
Mediation arbeidsconflict

6 Tips: Mediationgesprek voorbereiden bij een arbeidsconflict

Een mediationgesprek kan best spannend zijn. Misschien zit u sinds lange tijd weer aan tafel met uw werkgever. Of wellicht moet u uw leidinggevende onder ogen zien terwijl u daar misschien niet op zit te wachten. Voor een goed mediationgesprek is het belangrijk dat u zich voorbereidt. Daarom geven we u 6 tips om u voor te bereiden op een mediationgesprek bij een arbeidsgeschil.

Scheiden en nu?

Wanneer u en uw partner hebben besloten om te gaan scheiden, moeten er veel zaken geregeld worden. Maar wat nu? Hoe pakt u het aan? Welke zaken moeten er geregeld worden? Wat gebeurt er nu met het eventuele koophuis en de andere gemeenschappelijke bezittingen? Hoe en wanneer vertelt u het uw kinderen?

Scheiden zonder advocaat

Gaat u scheiden? Dan moeten er ondanks alle emoties, veel zaken geregeld worden. Alle inhoudelijke zaken kunt u zonder advocaat vastleggen. Denk hierbij aan een regeling met betrekking tot het huis of uw pensioen. Dat scheelt u veel tijd en geld. We leggen u daarom graag uit wat de mogelijkheden zijn als u wilt scheiden zonder advocaat.

Vaststellingsovereenkomst

Is de arbeidsrelatie tussen een werknemer en een werkgever ernstig verstoord of zijn er andere ernstige problemen? Dan kan samen besloten worden om de arbeidsrelatie te beĆ«indigen. In dat geval kan worden gekozen om uit elkaar te gaan met wederzijds goedvinden. De afspraken tussen beide partijen worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

Mediator arbeidsconflict

Een arbeidsconflict kan veel zorgen en stress opleveren. Het kan zelfs leiden tot ziekmelding van een van de betrokken partijen. De inzet van mediation kan helpen om het arbeidsconflict snel op te lossen. De mediators van Professionele Mediators hebben veel ervaring bij de bemiddeling van arbeidsconflicten. 
« Vorige pagina Item 7-12 van de 12

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!