Blog

Waarom kiezen voor arbeidsmediation?

Een arbeidsconflict tussen collega's of een collega en leidinggevende? Conflicten zorgen voor veel stress en mogelijk een onwerkbare situatie. Wanneer er spanningen zijn in de werkrelatie kan arbeidsmediation ervoor zorgen dat er een voor beide partijen acceptabele oplossing komt. Het is in het voordeel van beide partijen om een arbeidsconflict zo snel mogelijk op te lossen. Maar waarom zou u daarbij kiezen voor arbeidsmediation? Dat leggen we graag uit in deze blog.
 

Waarom kiezen voor arbeidsmediation?

Als bedrijf of organisatie kunt u te maken krijgen met arbeidsconflicten die veel tijd, geld en energie kosten. Ook voor een medewerker kan een conflict verstrekkende gevolgen hebben. Bijvoorbeeld de motivatie en het functioneren kunnen verslechteren door het conflict. Vaak worden conflicten in de werksituatie vertaald in juridische standpunten waarbij elke partij gaat voor zijn eigen gewin en gelijk wil halen, desnoods ten koste van de ander. Dat verbetert de werksfeer natuurlijk helemaal niet en kan zelfs zorgen voor een onwerkbare situatie. Wanneer er een mediator wordt ingeschakeld, gaat deze met beide partijen aan de slag om tot de best mogelijke oplossing te komen waar beide partijen tevreden mee zijn. Doordat tijdens het mediationproces de belangen van alle betrokken partijen centraal staan, kan het een duurzame, snelle en betaalbare oplossing bieden. Daarnaast kan het inschakelen van een mediator zorgen voor een nieuwe constructieve samenwerking tussen de partijen en kan het ziekteverzuim voorkomen.

085-9021900
 

Voor wie biedt arbeidsmediation een oplossing?

Arbeidsmediation kan een uitkomst bieden voor zowel de werkgever als de werknemer wanneer u zit met een van de volgende vragen:

  • Mijn werknemer zit ziek thuis, hoe kunnen we toch weer in gesprek komen?
  • De emoties zijn zo hoog opgelopen dat een gesprek niet meer mogelijk is. Hoe kunnen we met elkaar verder?
  • Het vertrouwen in mijn werkgever is weg, ik denk dat hij een dossier opbouwt. Hoe moet ik hiermee omgaan?
  • We denken dat een exit-traject de beste oplossing is, maar de werknemer wilt dit niet. Hoe komen we toch tot een goede oplossing?
  • Ik mag niet re-integreren op een passende functie, hoe kom ik weer in gesprek met mijn werkgever?

Om een passende oplossing te vinden voor uw arbeidsconflict ondersteunen onze mediators u graag.
 

Schakel Professionele Mediators in

Benieuwd of arbeidsmediation wat voor u is? Test het direct met onze zelftest . Heeft u nog vragen voor ons, of wilt u direct een gesprek inplannen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze Professionele Mediators.Waarom kiezen voor arbeidsmediation
Direct contact opnemen
Tel: 085-9021900
info@professionelemediators.nl
Vraag een vrijblijvend introductiegesprek aan
« Vorige | Terug naar het overzicht | Volgende »

Professionele Mediators Nederland