Blog

mediator inschakelen familieruzie

Waarom een mediator inschakelen bij een familieruzie?

Een familieruzie kan op elk moment ontstaan, soms over iets kleins. Maar vaak zit er een diepere reden achter datgene wat uiteindelijk zorgde voor de ruzie. Bij een familieruzie is het extra vervelend dat er onenigheid is, omdat familie voor altijd is. Hoe kan een familieruzie zo snel mogelijk opgelost worden? Met behulp van een mediator die beide partijen ondersteunt en helpt bij het zoeken naar de beste oplossing. 
arbeidsconflict met leidinggevende

Vragen bij een arbeidsconflict met leidinggevende

Waar gewerkt wordt kunnen conflicten ontstaan. Een arbeidsconflict is lastig, omdat u met uw collega's samen moet kunnen werken. Maar een arbeidsconflict is misschien nog wel lastiger wanneer dit plaatsvindt tussen een medewerker en een leidinggevende. Arbeidsconflicten kunnen veel vragen opleveren, die we graag voor u beantwoorden.
wat is mediation

Wat is mediation?

Misschien heeft u de term mediation al eens voorbij horen komen, maar wat is mediation dan precies? Soms loopt een conflict zo uit de hand dat een gesprek tussen beide partijen niet meer mogelijk is. Een onafhankelijke mediator kan de betrokkenen in dit proces ondersteunen en zo uitkomst bieden. 

4 tips om een arbeidsconflict op te lossen

Waar mensen met elkaar samenwerken, kan er onenigheid ontstaan. In sommige gevallen heeft dit een arbeidsconflict als gevolg. Is hiervan sprake, dan is het van belang dat hier een oplossing voor wordt gezocht. In deze blog geven we u vier tips die u kunnen helpen arbeidsconflicten te beslechten.

Wat te doen bij pesten op de werkvloer?

Wat te doen bij pesten op de werkvloer?

Hoewel men hier niet vaak over nadenkt, is er regelmatig sprake van gepest op de werkvloer. Dit kan spelen tussen zowel leidinggevenden en werknemers als collega's onderling. Dit is natuurlijk een erg vervelende situatie. Maar hoe kunt u pestgedrag precies herkennen en wat moet u doen zodra u dit gedrag heeft gesignaleerd?

Wat moet er in een vaststellingsovereenkomst staan

Wat moet er in een vaststellingsovereenkomst staan?

Heeft u het idee dat het beter is om de arbeidsrelatie te beëindigen? In dat geval is het een optie om uit elkaar te gaan met wederzijds goedvinden. De afspraken tussen beide partijen worden dan vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Benieuwd wat er allemaal in zo’n vaststellingsovereenkomst opgenomen dient te worden? 
 
« Vorige pagina Item 13-18 van de 27 Volgende pagina »

Professionele Mediators Nederland