Blog

Checklist vaststellingsovereenkomst

Checklist vaststellingsovereenkomst in een arbeidskwestie

In iedere arbeidskwestie die eindigt met een vaststellingsovereenkomst waarin de arbeidsrelatie beëindigd wordt, is het belangrijk te checken of alle onderwerpen voldoende besproken zijn. Controleer met deze checklist of alle belangrijke zaken in uw overeenkomst staan.
Wat doet een mediator bij een scheiding?

Wat doet een mediator bij een scheiding?

Er komt ontzettend veel op u af bij een (echt)scheiding. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Ook horen we vaak dat mensen niet weten waar ze moeten beginnen. Een mediator kan u helpen om uw scheidingsproces in goede banen te leiden. Maar, wat doet een mediator dan precies? Wij vertellen u hoe het zit.

Familieruzie oplossen

Een familieruzie oplossen: 5 tips

Veel familieruzies ontstaan door onbegrip, te hoge verwachtingen en elkaar niet werkelijk zien. Er wordt vaak laconieker met elkaar omgegaan, waardoor er gemakkelijk frustraties en irritaties kunnen ontstaan. Met uw familie bent u levenslang verbonden in tegenstelling tot collega’s of kennissen en daarom is het wel zo fijn om samen door één deur te kunnen.

Co-ouderschap of omgangsregeling: waarvoor kiest u?

Gaat u scheiden en heeft u minderjarige kinderen? Dan is het verplicht om een ouderschapsplan te maken. Dit plan maakt u doorgaans samen met een mediator (of advocaat) die het laat indienen bij de rechtbank. Kiest u voor co-ouderschap of een omgangsregeling? Wij leggen in deze blog de verschillen uit, om uw keuze wat makkelijker te maken.

Voordelen van mediation op een rij

Mediation wint al jaren aan populariteit. En met goede reden! Mediation is een informele manier om conflicten zonder een rechter op te lossen. In situaties als echtscheidingen en arbeidsconflicten is mediation tegenwoordig heel gebruikelijk. Dit komt door de vele voordelen en de vaak positieve uitwerking. Benieuwd welke voordelen dit zijn? Wij sommen er een aantal op in deze blog.

Scheiden en nu?

Wanneer u en uw partner hebben besloten om te gaan scheiden, moeten er veel zaken geregeld worden. Maar wat nu? Hoe pakt u het aan? Welke zaken moeten er geregeld worden? Wat gebeurt er nu met het eventuele koophuis en de andere gemeenschappelijke bezittingen? Hoe en wanneer vertelt u het uw kinderen?
« Vorige pagina Item 19-24 van de 27 Volgende pagina »

Professionele Mediators Nederland