Wat te doen bij arbeidsconflict

Op de werkvloer ontstaan er af en toe situaties waarin u het niet eens bent met elkaar. Vaak worden zulke situaties onderling uitgepraat en kan het conflict snel worden opgelost. Het kan ook zo zijn dat u er niet meer samen uit kunt komen, dan spreken we van een arbeidsconflict. Het conflict is onderling niet op te lossen en derde onafhankelijke partij is dan nodig. Een conflict kan veel zorgen met zich meebrengen. In het extreemste geval leidt dit tot een ziekmelding van bijvoorbeeld de werkgever of werknemer. Zit u in een soortgelijke situatie en weet u niet wat te doen bij een arbeidsconflict? De bemiddelaars van Professionele Mediators hebben de juiste ervaring om u te helpen het conflict op te lossen en een bijdrage te leveren aan wat te doen bij een arbeidsconflict. 

Snelle en doeltreffende mediation 

Om ervoor te zorgen dat het  arbeidsconflict  snel opgelost wordt, is het verstandig om een mediator in te schakelen. Hoe sneller u begint met mediation, hoe fijner de werksfeer wordt. Zo een conflict kan namelijk erg veel impact hebben op de betrokken partijen. Dit kan ten koste gaan van bijvoorbeeld de arbeidsproductiviteit of het bedrijf kan imagoschade oplopen. Daarom is het van belang om een arbeidsconflict snel onder ogen te komen. Professionele Mediators kan u doorgaans binnen 24 uur in contact brengen met een mediator die aansluit bij uw kwestie.

Duurzame en eerlijke oplossing

Het doel van mediation is vanzelfsprekend het oplossen van het arbeidsconflict. Dit wordt gedaan door op zoek te gaan naar een oplossing waar alle partijen zich bij aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan afspraken die worden gemaakt voor in de toekomst en waarbij evaluatiemomenten plaatsvinden. Het kan ook wel voorkomen dat een overeenkomst tussen partijen uitzichtloos is. Wij adviseren dan om in dat geval de werkrelatie met wederzijds goedvinden te beëindigen. De afspraken hierover worden vastgelegd in een  vaststellingsovereenkomst .

Elke oplossing draagt bij aan een duurzame en ideale situatie voor alle partijen. De mediator vindt het belangrijk dat alle partijen het uiteindelijk met elkaar eens zijn. Integendeel tot een gerechtelijke procedure, waarbij een advocaat alleen kijkt naar de eigenbelangen van zijn cliënt. Mediation wordt daarom steeds vaker ingezet bij een arbeidsconflict. 

Contact

Wilt u meer weten over wat u kunt doen bij een arbeidsconflict? Neem dan vrijblijvend  contact op met Professionele Mediators. Wij zijn er om u te helpen en op zoek te gaan naar een snelle en duurzame oplossing. Door ons landelijke netwerk is er altijd wel een mediator bij u in de buurt waar u terecht kunt! 

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!