Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
Algemene voorwaardenSitemapDisclaimer en privacyverklaring         

Menu

Arbeidsconflict


Een arbeidsconflict is een conflict tussen werkgever en werknemer of tussen collega’s onderling. Een arbeidsconflict kan om verschillende redenen ontstaan. Te denken valt aan een meningsverschil over de samenwerking, de arbeidsvoorwaarden of het functioneren.  Een arbeidsconflict kan verstrekkende gevolgen hebben voor het team en ook voor de werknemer persoonlijk.

 

Bedrijfsarts bij arbeidsconflict

 

Het gevolg is vaak dat een medewerker niet goed kan functioneren en soms zelfs psychische of lichamelijk klachten krijgt. Hij komt dan bij de bedrijfsarts terecht. Bij arbeidsconflicten adviseert een bedrijfsarts vaak mediation. Mediation voorkomt dat medewerkers zich onnodig ziekmelden of juridische hulp inroepen. En mediation kan helpen om voor de toekomst goede werkafspraken te maken of om de werkrelatie te verbeteren. Het kan ook zo zijn dat er uiteindelijk wordt gekozen voor een route dat partijen zonder strijd uit elkaar gaan. De mediator inventariseert en bespreekt de wensen en  mogelijkheden met partijen om te komen tot de best mogelijke oplossing. Dit doet de mediator op een professionele, zakelijke manier zonder eventuele emoties uit het oog te verliezen.

 

Voordelen arbeidsmediation

 

Conflicten in werkrelaties worden vaak vertaald in juridische standpunten. Elke partij gaat voor zijn  eigen gewin en wil zijn gelijk halen, desnoods ten koste van de ander. In het mediationproces staan de belangen centraal en kijken we wat partijen echt belangrijk vinden. Mediation kan bij arbeidsconflicten een snelle, betaalbare en duurzame oplossing bieden. Partijen kunnen in de toekomst weer verder in een constructieve samenwerking of zij kiezen er toch voor om uit elkaar te gaan. Voorkom juridische procedures of ziekteverzuim en kies voor mediation.

 

Voor beide partijen kan een conflict leiden tot een groot en ingrijpend verlies. Door tijdig te kiezen voor mediation is de kans groot dat het anders loopt.


Mediation iets voor u? Doe een zelftest.

Deze test is afkomstig van www.rechtspraak.nl en wordt door de mediation-functionaris van het gerecht gebruikt.
 


Altijd een mediator
bij u in de buurt

Meer informatie

 

 

powered by keesweb.nl