Bemiddeling arbeidsconflict

Een arbeidsconflict komt wel eens voor op de werkvloer. Dit kan verschillende dingen betreffen, zoals een (grote) onenigheid, een (ver) uit de hand gelopen discussie etcetera. Vaak worden zulke conflicten uitgepraat en opgelost, maar het komt ook wel eens voor dat u er niet meer samen uit kunt komen. Een oplossing hierbij is dan de mogelijkheid om te kiezen voor bemiddeling bij een arbeidsconflict. Een onafhankelijke partij, de mediator of bemiddelaar in dit geval, gaat met alle betrokken partijen aan tafel zitten om op zoek te gaan naar de best mogelijke oplossing. De bemiddelaars bij Professionele Mediators beschikken over de juiste ervaring om voor u te bemiddelen bij een arbeidsconflict. 

Snelle en doeltreffende mediation voor alle partijen

Om te voorkomen dat het conflict erger dan nodig uit de hand zal lopen, is het verstandig om snel te starten met mediation. Een  arbeidsconflict  kan namelijk erg veel impact hebben op iedereen. De werksfeer wordt er bijvoorbeeld niet beter van, waardoor de productiviteit daalt en/of mensen zich ziek melden. Daarbij is het ook mogelijk dat het bedrijf imagoschade oploopt. Professionele Mediators kan ervoor zorgen dat u binnen 24 uur al contact heeft met een mediator die de bemiddeling bij een arbeidsconflict kan verzorgen. 

Duurzame oplossing voor iedereen

De bemiddeling moet er uiteindelijk voor zorgen dat er een duurzame oplossing wordt gevonden waar alle partijen zich in kunnen vinden. Deze oplossing moet haalbaar zijn en geschikt voor de lange termijn. De partijen maken afspraken en deze worden uiteraard goed vastgelegd. Wij raden ook aan om de afspraken te evalueren, zodat er altijd teruggekeken kan worden of bepaalde afspraken zijn nagekomen. Mocht het nu zo zijn dat beide partijen er niet meer uitkomen en geen afspraken over de toekomstige samenwerking kunnen maken, dan is er nog de optie om de werkrelatie te beëindigen met wederzijds goedvinden. De afspraken hierover worden vastgelegd in een  vaststellingsovereenkomst

Een mediator is altijd onafhankelijk en neemt de belangen van alle partijen mee, zodat deze in de oplossing tot uiting kunnen komen. Dit in tegenstelling tot een gerechtelijke procedure waarbij de advocaten alleen naar de belangen van de eigen cliënt kijken. Uiteindelijk wordt hierbij, in de uitspraak van de rechter, vaak één partij teleurgesteld en kan het zijn dat het conflict nog steeds niet is opgelost. Er wordt daarom steeds vaker gekozen voor bemiddeling bij een arbeidsconflict. 

Contact

Wilt u graag bemiddeling voor een arbeidsconflict? Maak dan nu uw afspraak! Door ons landelijke netwerk is er altijd wel een mediator bij u in de buurt waar u terecht kunt. Liever eerst wat meer informatie? U kunt vrijblijvend  contact met ons opnemen. 

Professionele Mediators Nederland