Bemiddeling arbeidsconflict

Een arbeidsconflict komt wel eens voor op de werkvloer. Dit kunnen verschillende dingen betreffen, zoals onenigheid, een uit de hand gelopen discussie of dergelijke. Vaak worden zulke conflicten uitgepraat en opgelost, maar het komt ook wel eens voor dat u er niet meer samen uit kan komen. Een oplossing hierbij is dan te kiezen voor bemiddeling bij een arbeidsconflict. Een onafhankelijke partij, de mediator, in dit geval, gaat met alle betrokken partijen aan tafel zitten om op zoek te gaan naar de beste oplossing. De bemiddelaars bij Professionele Mediators beschikken over de juiste ervaring om u te bemiddelen bij een arbeidsconflict. 

Snelle en doeltreffende mediation voor alle partijen

Om te voorkomen dat het conflict nog erger uit de hand zal lopen of het goedmaken kunnen uitsluiten, is het verstandig om snel te starten met mediation. Een  arbeidsconflict  kan namelijk erg veel impact hebben op iedereen. De werksfeer wordt er bijvoorbeeld niet beter van, waardoor de productiviteit daalt. Hierdoor kan het bedrijf een imagoschade oplopen. Professionele Mediators kan ervoor zorgen dat u binnen 24 uur al contact heeft met een mediator die de bemiddeling van een arbeidsconflict kan verzorgen. 

Duurzame oplossing voor iedereen

De bemiddeling moet er uiteindelijk voor zorgen dat er een duurzame oplossing wordt gevonden waar alle partijen zich bij aansluiten. Deze oplossing moet haalbaar zijn en geschikt voor de lange termijn. Beide partijen gaan afspraken maken en leggen deze vast. Wij raden ook altijd aan om de afspraken te evalueren, zodat er altijd teruggekeken kan worden of bepaalde afspraken zijn nagekomen. Mocht het nu zo zijn dat beide partijen er niet meer uitkomen en geen overeenkomst kunnen vaststellen, dan is de optie er om de werkrelatie te beëindigen met wederzijds goedvinden. De afspraken hierover worden vastgelegd in een  vaststellingsovereenkomst

Een mediator is altijd onafhankelijk en vindt de belangen van alle partijen belangrijk. Bij een gerechtelijke procedure kijkt de advocaat bijvoorbeeld alleen naar de belangen van zijn cliënt. Uiteindelijk wordt hierbij één partij teleurgesteld en kan het zijn dat het conflict nog steeds niet is opgelost. Er wordt daarom steeds vaker gekozen voor bemiddeling bij een arbeidsconflict. 

Contact

Wilt u graag bemiddeling voor een arbeidsconflict? Maak dan nu uw afspraak! Door ons landelijke netwerk is er altijd wel een mediator bij u in de buurt waar u terecht kunt. Liever eerst wat meer informatie? U kunt vrijblijvend  contact met ons opnemen. 

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!