Scheidingsmediation

Hebben u en uw partner besloten om uit elkaar te gaan? Dit kan voor u beiden een moeilijke periode zijn. Naast dat een scheiding emotionele gevolgen heeft, brengt het ook financiële consequenties met zich mee. Kortom: er zijn veel zaken die u samen moet regelen. Scheidingsmediation kan een effectief middel zijn om samen tot goede, duurzame afspraken te komen. Bij Professionele Mediators zijn zeer bekwame bemiddelaars aangesloten die u en uw (ex-)partner helpen om samen door deze lastige periode heen te komen. 

Wat kan mediation voor u betekenen bij een scheiding?

Als u en uw partner gaan scheiden, komt er veel op u af. Zo moet één van u of u beiden op zoek naar een nieuwe woonruimte. Daarnaast moeten er bij een echtscheiding afspraken worden gemaakt over de gezamenlijke inboedel, het pensioen, de bezittingen en eventuele schulden. Een bemiddelaar van Professionele Mediators begeleidt de gesprekken tussen u beiden. Het doel van mediation is altijd dat er afspraken worden gemaakt waar u beiden achter staat. 

Scheiding en kinderen

Hebben u en uw partner kinderen, dan is dit één van de meest emotionele onderwerpen waar beslissingen over moeten worden genomen. Wanneer er minderjarige kinderen bij zijn betrokken, is het verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Hierin worden afspraken vastgelegd over de zorg, de financiering en de omgang. Bij het opstellen van deze afspraken kijkt de mediator altijd naar de situatie en de mogelijkheden van alle partijen. Aan de hand van de gesprekken stelt de mediator het ouderschapsplan op.

Waarom mediation van Professionele Mediators? 

Een scheiding op zichzelf is al moeilijk genoeg. Het is dus logisch dat u geen lang en voortslepend proces wilt. Als u kiest voor scheidingsmediation van Professionele Mediators, dan bent u verzekerd van goede hulp van een MfN (Mediatorsfederatie Nederland) register mediator die zich volledig inzet voor het best mogelijke resultaat waar een ieder zich in kan vinden.

Contact

Gaat u scheiden en wilt u dit met behulp van mediation vormgeven? Neem dan contact op met Professionele Mediators om een afspraak te maken. Dankzij ons uitgebreide netwerk is er altijd een mediator bij u in de buurt.

Professionele Mediators Nederland