Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
Algemene voorwaardenSitemapDisclaimer en privacyverklaring         

Menu

Echtscheiding


Gaat u scheiden of overweegt u om te gaan scheiden? Of wenst u niet meer samen te wonen? Er komt in deze gevallen veel op u af. Naast de emoties zijn er praktische problemen die moeten worden opgelost. Misschien heeft u kinderen? Misschien is er een koophuis?
De (echt)scheiding dient in ieder geval financieel, juridisch en fiscaal goed geregeld te worden. Onderstaand een aantal vragen die u wellicht bezighoudt.


Mogelijke vragen echtscheiding mediaton:

 

 • Kan iemand van ons in onze gemeenschappelijke koopwoning blijven wonen en hoe werkt dat dan met de onder/overwaarde?
 • Wat zijn de mogelijkheden voor het kopen of huren van een nieuwe woning?
 • Hoe vertellen we het aan de kinderen?
 • Hoe ziet een ouderschapsplan eruit en hoe komen we tot een goede regeling voor de kinderen?
 • Hoe komen we tot een bedrag voor wat betreft de kinder- en partneralimentatie?
 • Hoe ziet het proces van een scheiding er uit en hoe lang duurt dit?
 • Wat zijn de kosten van de scheiding en zijn er mogelijkheden voor gefinancierde rechtsbijstand/subsidie?
 • Hoe regelen we de verdeling van het eigen bedrijf?
 • Wat is gebruikelijk om af te spreken als het gaat om de pensioenen en is dat in ons geval ook de beste keuze?
 • Hoe verdelen we de gezamenlijke boedel?
 • Wat doen we met de erfenissen?


De mediator bij echtscheiding

 

Er zijn meerdere manieren om uw (echt)scheiding te realiseren. Kiest u voor mediation dan kiest u ervoor om samen in gesprek te gaan. U zoekt samen naar oplossingen onder begeleiding van een mediator. De mediator begeleidt de gesprekken op een deskundige en onpartijdige manier. Wij streven ernaar om (uitsluitend) afspraken te maken die duurzaam zijn. Zodat u over een jaar nog steeds uit de voeten kunt met de inhoud van het convenant en als u kinderen hebt, het ouderschapsplan en niet weer in gesprek hoeft te gaan met partner en/of mediator.

 

Voordelen mediation

 

U kunt de invulling van het ouderschapsplan en het splitsen van de financiën op uw eigen manier vormgeven. U regelt uw scheiding goedkoper en efficiënter èn uw verstandhouding blijft zo optimaal mogelijk. We streven naar het zo goed mogelijk invullen van uw persoonlijke wensen waarbij we onder andere rekening houden met het fiscale kader en de juridische mogelijkheden.


Procedure mediation en verslaglegging

 

Alle afspraken worden door de mediator vastgelegd in een (echt)scheidingsconvenant. Als er minderjarige kinderen zijn, wordt ook het ouderschapsplan opgesteld. Het convenant (inclusief ouderschapsplan) wordt nadat u dit heeft ondertekend, ingediend bij de rechtbank.
Na de beschikking van de rechtbank, volgt het tekenen van de akte van berusting en het inschrijven van uw echtscheiding in de Gemeentelijke Basisadministratie (in de registers van de burgerlijke stand). Met deze inschrijving is uw echtscheiding een feit.


Samenwonen en mediation

 

Ook als u niet getrouwd bent, kunnen er zaken zijn die geregeld moeten worden bij het uit elkaar gaan waardoor begeleiding door een mediator wenselijk kan zijn. Zo kunnen er naast de afspraken in de samenlevingsovereenkomst, nog meer zaken zijn die afgesproken of geregeld dienen te worden. Of wellicht heeft u geen samenlevingsovereenkomst en wenst u afspraken te maken over de eventuele kinderen en of de verdeling.

Bij een geregistreerd partnerschap met kinderen is een uitspraak van de rechter ook altijd noodzakelijk.
 


Altijd een mediator
bij u in de buurt

Meer informatie

 

 

powered by keesweb.nl