Onze mediators

MfN-registermediator, met name in Utrecht Gelderland en Overijssel

 MfN-registermediator, met name in Utrecht Gelderland en Overijssel
Direct contact opnemen
Tel: 085-9021900
info@professionelemediators.nl
Vraag een vrijblijvend introductiegesprek aanMediator in met name Utrecht, Gelderland en Overijssel

Heeft u te maken met een conflict binnen de familie of op de werkvloer? Of staat u op het punt om te gaan scheiden? Dan ga ik graag met u aan de slag om er door middel van mediation samen uit te komen. Ik ben gespecialiseerd in arbeidsrecht en familiezaken.

Ik werk als mediator onder andere in de plaatsen: Arnhem , Amersfoort , Apeldoorn , Deventer , Bemmel, De Steeg, Dieren, Dodewaard, Doorwerth, Duiven, Elden, Elst, Groessen, Heelsum, Heteren, Huissen, Nijmegen , Oosterbeek, Oosterhout , Renkum, Rozendaal , Utrecht , Velp, Wageningen , Westervoort, Wolfheze, Zetten, Zevenaar en Zwolle .

Een goede oplossing dankzij mediation

Bij een conflict zijn de onderlinge verhoudingen meestal zo slecht dat er niet meer met elkaar wordt gecommuniceerd. Dat is vaak ook de reden dat bij een conflict tussen familieleden zij elkaar niet meer zien of dat er in geval van een arbeidsconflict wordt gekozen voor een gerechtelijke procedure. Dit is  in beide gevallen  geen wenselijke situatie. Er kan beter voor mediation worden gekozen om samen tot een oplossing te komen. Bij een conflict wordt dan gezocht naar een situatie waar alle betrokken partijen zich in kunnen vinden. Bij mediation gaan partijen onder begeleiding van een mediator zelf aan de slag om die oplossing te realiseren. Het grote voordeel ten opzichte van een gerechtelijke procedure is daarom ook dat partijen zelf een oplossing vinden waar ieder ook afzonderlijk achter staat. Ook bij echtscheiding levert mediation een betere oplossing op dan wanneer ieder een eigen advocaat inschakelt. Zeker als er kinderen bij betrokken zijn, is het van belang om goed met elkaar te blijven communiceren om van daaruit oplossingen te zoeken.  Een mediator helpt daarbij.

Familiezaken

Bij familieruzies en bij partijen die willen gaan scheiden komen veel emoties voor die goed communiceren belemmeren. Het is daarom van belang om eerst daarmee aan de slag te gaan. Er is bij mij volop gelegenheid emoties te uiten. Tijdens deze persoonlijke aanpak kan ik als neutrale derde de knelpunten eruit halen. Daarna kunnen we ons in zakelijk opzicht richten op het maken van goede oplossingsgerichte afspraken voor nu, maar ook voor de toekomst. Het is van het grootste belang dat er een vaststellingsovereenkomst wordt gemaakt die geheel op u beiden van toepassing is, waarbij de afspraken juridisch en fiscaal-technisch goed zijn vastgelegd. Ik werk daarom ook samen met een fiscalist. Naast de vaststellingsovereenkomst zal er, indien van toepassing, een goed ouderschapsplan moeten worden gerealiseerd. Het kan zinvol zijn dat ik ook gesprekken met uw kinderen voer, zodat hun wensen meegenomen kunnen worden bij het vastleggen van afspraken in dit ouderschapsplan.

Arbeidszaken

Als arbeidsmediator bemiddel ik bij verschillende soorten arbeidskwesties. Te denken valt aan mediation gericht op re-integratie, samenwerking of een exit mediation (het verbreken van de arbeidsrelatie). Ook voor deze kwesties geldt dat tijdens de mediation eerst aandacht zal moeten worden besteed aan de (vaak al lang opgebouwde) frustraties, woede, kortom emoties. Pas daarna kan er gewerkt worden aan een oplossing waarin beide partijen zich kunnen vinden. Ik werk voor (grote) bedrijven en arbodiensten.

Achtergrond

Na mijn studie Nederlands Recht aan de Katholieke Universiteit te Nijmegen heb ik als jurist en advocaat gewerkt. Als advocaat hield ik mij hoofdzakelijk bezig met civiele zaken: personen- en familierecht, arbeidsrecht en letselschade. Nadat ik in 2008 mijn bevoegdheid tot mediator heb behaald, werk ik als MfN-registermediator op  het gebied van familiezaken en arbeidszaken. Daarnaast ben ik rechtbank-mediator bij de Rechtbank Gelderland. Ook ben ik verbonden aan het Juridisch Loket in Arnhem.

Aanpak

Wat kunt u van mij verwachten? Mijn aanpak is er op gericht dat u centraal staat. Ik zal u dan vanuit betrokkenheid waarbij ik toegankelijk, doelgericht, zakelijk, duidelijk maar ook intuïtief en empathisch handel, benaderen.

Contact

Wilt u op een zo goed mogelijke wijze uw scheiding regelen, is er sprake van een probleem binnen uw familie of  is er een conflict op uw werk dan wil ik graag met u als mediator aan de slag. Neem contact op met Professionele Mediators om daarvoor een afspraak met mij te maken.

Neem contact op

Professionele Mediators Nederland