Mediation Waalwijk

Bent u verwikkeld geraakt in een situatie die u zelf niet kan oplossen? Mediation kan helpen om een passende oplossing te vinden. Wij bieden onder andere mediation in Waalwijk, maar ook in andere delen van het land. Er is altijd een passende mediator voor u! Wij lichten hieronder graag toe hoe het traject van mediation eruit ziet.

Het traject 

Niet elke situatie is hetzelfde en daarom kan het ene traject langer duren dat het andere. De mediator werkt echter altijd zo efficiĆ«nt mogelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken hoe problemen zijn ontstaan en vooral hoe deze opgelost worden op een 'duurzame' manier. Tijdens het gehele traject wordt gezorgd voor een transparante communicatie. Het doel is om uiteindelijk het conflict op te lossen op een wijze die voor alle partijen zo goed als mogelijk is.

Om ervoor te zorgen dat alle partijen zich aan de afspraken zullen houden, worden deze vastgelegd in een afsprakenlijst of in een vaststellingsovereenkomst . Op dit document zal ieder zijn of haar handtekening plaatsen en dan is men gebonden aan de afspraken. (Uit onderzoek is bovendien gebleken dat men zich normaal gesproken goed houdt aan de afspraken voortvloeiend uit mediation).

Over mediation

Mediation kan omschreven worden als bemiddeling tussen partijen. Een mediator staat u bij om op zoek te gaan naar een oplossing voor uw situatie. Mediation wordt vaak ingezet, wanneer partijen niet meer zelf in staat zijn om uit de conflictueuze situatie te komen (of wordt ingezet wanneer u tot een echtscheiding wilt komen). De mediator is een onafhankelijk persoon die de situatie met u inventariseert, ervoor zorgt dat ieder goed aan het woord komt en alle issues in kaart zal brengen. Het doel is, zoals eerder opgemerkt, dat alle partijen uiteindelijk achter de oplossing staan.

Contact

Wilt u graag starten met mediation in Waalwijk? Neem vrijblijvend contact op met Professionele Mediators zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Liever direct een afspraak maken? Ook dat is mogelijk! 

Professionele Mediators Nederland