Mediation Tilburg

Heeft u een conflict op de werkvloer, met uw partner of bent u verwikkeld in een situatie die u niet kunt oplossen? Mediation kan u helpen om op zoek te gaan naar een passende oplossing. In de omgeving Tilburg heeft Professionele Mediators al vele trajecten verzorgd. Onze experts kunnen ook u bijstaan!

Wat is mediation?

Mediation is een bemiddeling tussen partijen en u wordt geholpen te zoeken naar een passende oplossing voor uw situatie. Mediation wordt vaak ingezet, omdat partijen zelf niet meer in staat zijn het probleem op te lossen. Zo'n traject wordt begeleid door een mediator. Dit is een onafhankelijk persoon die zal luisteren naar beide verhalen, alle zaken en problemen in kaart brengt én ervoor zorgt dat de kans dat u een oplossing vindt, groot is. De oplossing moet uiteraard duurzaam zijn en alle partijen moeten hierachter staan. 

Het traject 

Het ene mediation traject kan langer duren dan het andere. Niet elke situatie is uiteraard hetzelfde. U mag wel verwachten dat de mediator zo efficiënt mogelijk werkt. Er wordt gekeken hoe de problemen opgelost kunnen worden en welke duurzame oplossingen er zijn. De mediator zorgt er tijdens het hele traject voor dat er een heldere communicatie is en zo veel mogelijk kaarten op tafel worden gelegd. Uiteindelijk is het doel het conflict op te lossen. Om ervoor te zorgen dat alle partijen zich houden aan de afspraken, worden de gemaakte afspraken vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst (of wat informeler in een afsprakenlijst). Onder deze overeenkomst zet iedereen zijn of haar handtekening. Uit onderzoek blijkt dat men zich daarna normaal gesproken, goed aan de afspraken houdt.

Contact

Professionele Mediators heeft vele mediation trajecten verzorgd in Tilburg en omgeving. Als u wilt starten met mediation, maar eerst toch wat meer informatie nodig heeft, kunt u altijd vrijblijvend  contact met ons opnemen. Liever meteen starten? Maak dan een afspraak zodat we u kunnen helpen!

Professionele Mediators Nederland