Mediation in Utrecht

Ben u verwikkeld geraakt in een arbeidsconflict, gaat u scheiden of is er een uit de hand gelopen familieruzie? Kies dan voor mediation en laat een professional bemiddelen tussen de verschillende partijen. Professionele Mediators beschikt over een aantal professionals in de regio Utrecht en kan u hierbij helpen. Wij beschikken over de juiste ervaring en streven naar een duurzame oplossing voor iedereen. 

Wat is mediation?

Mediation is dé oplossing voor de bemiddeling tussen twee of meerdere partijen die in een conflict zitten. Vaak komen zij er onderling niet meer uit en schakelen ze de hulp van een mediator in. Een mediator is onafhankelijk en begeleidt het gesprek of de gesprekken waarin de problemen in kaart worden gebracht en 'behandeld' worden. Mediation streeft naar een oplossing waarin er optimale resultaten behaald worden en waar ieder ook echt achter de oplossing kan staan. 

Uitgangspunten mediation

Het is belangrijk dat alle partijen bewust voor mediation kiezen. Een aantal uitgangspunten dat belangrijk is om te weten:

  • De mediator is te allen tijde neutraal;
  • De mediation is geheel vrijwillig en u kunt er altijd weer voor kiezen om het traject te beëindigen;
  • Alle gesprekken zijn vertrouwelijk;
  • U bepaalt, mits u binnen de grenzen van de wet blijft, zelf welke invulling u geeft aan de te maken afspraken;
  • De mediator zorgt voor een heldere communicatie tussen alle partijen. 

Alle gemaakte afspraken tijdens de mediation worden ook vastgelegd in een een afsprakenlijst, convenant of een vaststellingsovereenkomst . Wanneer alle partijen een handtekening hebben gezet onder het contract of op de afsprakenlijst, dient ieder zich aan de afspraken te houden. 

Contact

Overweegt u om te starten met mediation? U kunt een afspraak maken bij Professionele Mediators of vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij hebben in omgeving Utrecht al vele mensen geholpen met mediation en helpen u ook graag! 

Professionele Mediators Nederland