Mediation scheiding

Hebben u en uw partner besloten te gaan scheiden? Dit kan een moeilijke periode voor u beiden zijn. Naast het gegeven dat een scheiding emotionele gevolgen heeft, zal het ook financiële consequenties met zich meebrengen. Mediation bij scheiding kan een efficiënt middel zijn om samen tot goede, duurzame afspraken te komen. Bij Professionele Mediators zijn zeer bekwame en ervaren bemiddelaars aangesloten die u en uw (ex-)partner helpen om samen door deze lastige periode heen te komen. 

Wat kan mediation voor u betekenen bij een scheiding?

Als u en uw partner gaan scheiden, komt er veel op u af. Zo moet één van u of u beiden op zoek naar een nieuwe woonruimte. Daarnaast moeten er bij een echtscheiding afspraken worden gemaakt over de gezamenlijke inboedel, het pensioen, de bezittingen en eventuele schulden. Een bemiddelaar van Professionele Mediators begeleidt de gesprekken tussen u beiden. Het doel van mediation is altijd dat er afspraken worden gemaakt waar u beiden achter kunt staan. 

Scheiding en kinderen

Wanneer er bij een scheiding kinderen in het spel zijn, is dit één van de meest emotionele onderwerpen waar beslissingen over genomen moeten worden. Zijn er (minderjarige) kinderen bij betrokken, dan is het verplicht om een ouderschapsplan op te stellen waarin afspraken over zorg, financiering en omgang zijn vastgelegd. Bij het maken van deze afspraken kijkt de mediator altijd naar de situatie en de mogelijkheden van alle partijen. Aan de hand van de gesprekken stelt de mediator het ouderschapsplan op.

Waarom mediation van Professionele Mediators? 

Bij een scheiding wilt u geen lang, voortslepend proces. Kiest u voor mediation bij Professionele Mediators, dan bent u verzekerd van goede hulp van een zeer ervaren MfN ( Mediatorsfederatie Nederland ) register mediator die zich volledig inzet voor het best mogelijke resultaat waar een ieder zich in kan vinden.

Contact

Staat u op het punt om te gaan scheiden en wilt u het met behulp van mediation vormgeven? Neem dan contact op met Professionele Mediators om een afspraak te maken. Dankzij ons uitgebreide netwerk is er altijd een mediator bij u in de buurt .

 

Professionele Mediators Nederland