Mediation Den Haag

Bent u betrokken bij een conflict, gaat u scheiden of speelt er zich iets af wat u graag opgelost wilt hebben? Wij raden u dan aan om te kiezen voor mediation. Een professional gaat u helpen om te zoeken naar de juiste oplossing waar alle partijen het mee eens zijn. Binnen Professionele mediatiors hebben wij experts die allen hun eigen focus hebben op een bepaald onderwerp. Dus, bent u op zoek naar mediation in Den Haag? Wij helpen u graag!

Wat is mediation?

Mediation is een bemiddelingsproces die bijdraagt aan het vinden van een oplossing tussen partijen die in een conflict zitten. Een mediator gaat dan, als onafhankelijke, naar beide partijen luisteren en samen op zoek naar een oplossing waar iedereen achterstaat. Een conflict kan soms in één gesprek opgelost worden, maar soms zit er een heel traject aan. Het doel is om uiteindelijk het conflict op te lossen zonder tussenkomst van een rechter.

Het traject

Tijdens het mediationtraject wordt er gekeken naar verschillende dingen en worden veel dingen aangepakt. Alle problemen van het conflict worden bijvoorbeeld besproken en de oplossingen worden in kaart gebracht. Verder zorgt de mediator ervoor dat er een heldere en transparante communicatie plaatsvindt tussen alle partijen.

Uitgangspunten mediation

Wanneer u deel wilt nemen aan mediation, gelden er een aantal uitgangspunten:

  • Allereerst is de mediator is ten alle tijden neutraal tijdens het gesprek;
  • Dan geldt dat de mediation geheel vrijwillig is en u kunt er altijd weer voor kiezen om het traject te beëindigen;
  • De afspraak is dat alle gesprekken vertrouwelijk zijn;
  • Ook bepaalt u zelf, mits u binnen de grenzen van de wet blijft, welke invulling u geeft aan de te maken afspraken;
  • Ten slotte, zorgt de mediator voor een heldere communicatie tussen alle partijen. 

We zorgen ervoor dat alle afspraken die gemaakt worden, vast komen te staan in een vaststellingsovereenkomst . Hierin moeten alle partijen een handtekening zetten zodat alle afspraken worden nagekomen. 

Contact

Wilt u graag starten met mediation en woont u in omgeving Den Haag? Neem dan  contact op met Professionele Mediators. Wij zijn bekend en hebben al vele mensen geholpen in Den Haag. Samen gaan we graag op zoek naar een passende oplossing! 

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!