Mediation Breda

Het kan iedereen wel eens overkomen: belanden in een conflictueuze situatie waardoor een conflict onderling niet meer is op te lossen. Mediation kan bijdragen als oplossing voor bijvoorbeeld ruzie op de werkvloer of in uw relatie. Professionele Mediators biedt mediation aan in Breda en omgeving in verschillende situaties. Door een landelijk netwerk bieden wij u altijd een passende mediation in de buurt aan.

Wanneer kiest u voor mediation?

Wanneer de conflicten hoog oplopen en u het zelf niet meer kan oplossen, kan mediation uitkomst bieden. Mediation kan ingezet worden in diverse situaties. Denk hierbij aan arbeidsconflicten, mediation bij familiezaken of binnen het onderwijs én bij vele andere situaties. De bemiddelaar is neutraal tijdens het traject en zal zorgen dat de wensen en belangen van iedereen in kaart worden gebracht.

Uitgangspunten mediation

Voordat u start met mediation zijn er een aantal belangrijke uitgangspunten die goed zijn om te weten:

  • De gesprekken die gevoerd worden, zijn vertrouwelijk; 
  • De mediator is in alle opzichten neutraal (meervoudig partijdig); 
  • U bepaalt de invulling van de te maken afspraken;
  • Mediation is vrijwillig en u kunt, als het nodig blijkt, het traject beëindigen wanneer u wilt;
  • De mediator zorgt voor een transparante communicatie tussen alle partijen. 

Alle gemaakte afspraken worden genoteerd in een vaststellingsovereenkomst  of ook wel een afsprakenlijst genoemd. Iedereen dient zijn of haar handtekening te zetten onder dit document, dit zorgt ervoor dat mensen zich aan de afspraken houden. (Uit onderzoek blijkt dat men zich inderdaad goed houdt aan afspraken die voortvloeien uit een mediation).

Onze diensten

Naast dat u bij ons terecht kan voor een mediator wanneer u te maken heeft met een echtscheiding of familie mediation , bieden wij ook diverse andere diensten aan. Zo kunt u bij professionele Mediators ook terecht bij een vakkundige mediator in onderstaande situaties:

  • Onderwijs mediation : conflicten binnen een onderwijsinstelling worden door een mediator bespreekbaar gemaakt;
  • Business mediation : legt de focus op zakelijke conflicten, zoals een conflict dat ontstaat tussen zakelijke partners, directieleden of vennoten;
  • Overheids mediation : de mediator kan dienen als brug en vertaler van belangen.

Contact met Professionele Mediators

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn over mediation in de omgeving Breda. Bij Professionele Mediators helpen we u graag door middel van persoonlijke en hoogwaardige bemiddeling. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand button. Wilt u liever iemand telefonisch spreken? Dat kan door te bellen naar 085-9021900  of mailen naar  info@professionelemediators.nl .

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!