Mediation Breda

Het kan iedereen wel eens overkomen: belanden in een conflictueuze situatie en dan blijkt het conflict onderling niet meer op te lossen. Mediation kan bijdragen als oplossing voor bijvoorbeeld een conflict op de werkvloer of in uw relatie. Professionele Mediators biedt mediation aan in Breda en omgeving in verschillende situaties. Door een landelijk netwerk bieden wij u altijd een passende mediation in de buurt aan; in Breda is een mediator beschikbaar, maar wellicht heeft u toch voorkeur voor een andere mediator? Dat kan natuurlijk!

Wanneer kiest u voor mediation?

Wanneer de conflicten hoog oplopen en u het zelf niet meer kunt oplossen, kan mediation uitkomst bieden. Mediation kan ingezet worden in diverse situaties. Denk hierbij aan arbeidsconflicten, mediation bij familiezaken of binnen het onderwijs én bij vele andere situaties. De bemiddelaar is neutraal tijdens het gehele traject en zal zorgen dat de wensen en belangen van iedereen in kaart worden gebracht.

Uitgangspunten mediation

Voordat u start met mediation, is het goed te weten dat er een aantal belangrijke uitgangspunten is:

  • De gesprekken die gevoerd worden, zijn vertrouwelijk; 
  • De mediator is in alle opzichten neutraal (of misschien liever meervoudig partijdig); 
  • U bepaalt de invulling van de te maken afspraken;
  • Mediation is vrijwillig en u kunt, als het nodig blijkt, het traject beëindigen wanneer u wilt;
  • De mediator zorgt voor een transparante communicatie tussen alle partijen. 

Alle gemaakte afspraken worden genoteerd in een vaststellingsovereenkomst   , convenant of soms volstaat een afsprakenlijst. Wanneer het document ondertekend is, zal ieder zich aan de afspraken houden. (Uit onderzoek blijkt dat men zich inderdaad goed houdt aan afspraken die voortvloeien uit een mediation).

Onze diensten

U kunt bij ons terecht voor een mediator wanneer u te maken heeft met een echtscheiding of familie mediation , maar wij bieden ook diverse andere diensten aan. Zo kunt u bij professionele Mediators ook terecht voor een vakkundige mediator in onderstaande situaties:

  • Onderwijs mediation : conflicten binnen een onderwijsinstelling worden door een mediator bespreekbaar gemaakt;
  • Business mediation : legt de focus op zakelijke conflicten, zoals een conflict dat ontstaan is tussen zakelijke partners, directieleden of vennoten;
  • Overheids mediation : de mediator kan dienen als brug en vertaler van belangen.

Contact met Professionele Mediators

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn over mediation in de omgeving Breda? Bij Professionele Mediators helpen we u graag door middel van persoonlijke en hoogwaardige bemiddeling. Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand button. Wilt u liever iemand telefonisch spreken? Dat kan door te bellen naar 085-9021900  of te mailen naar  info@professionelemediators.nl en wij bellen u terug.

Professionele Mediators Nederland