Blog

Waarom een mediator inschakelen bij een familieruzie?

Een familieruzie kan op elk moment ontstaan, soms over iets kleins. Maar vaak zit er een diepere reden achter datgene wat uiteindelijk zorgde voor de ruzie. Bij een familieruzie is het extra vervelend dat er onenigheid is, omdat familie voor altijd is. Hoe kan een familieruzie zo snel mogelijk opgelost worden? Met behulp van een mediator die beide partijen ondersteunt en helpt bij het zoeken naar de beste oplossing. 

085-9021900
 

Wat doet een mediator?

Misschien kent u de term mediation al wel, maar wat doet een mediator dan precies? U kunt een mediator inschakelen wanneer een gesprek tussen beide partijen niet meer goed mogelijk is. De mediator ondersteunt beide partijen bij een conflict door met u en de andere partij het gesprek aan te gaan. Samen werkt u aan afspraken om het probleem op te lossen. Dit kan in sommige gevallen een gang naar de rechter voorkomen en in het geval van een familieruzie zorgen dat u ook op een later moment nog samen door een deur kunt. U kunt een mediator inschakelen voor onder andere familieruzies, arbeidsconflicten of bij een naderende echtscheiding.
 

Conflict voorkomen

Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is altijd goed om te proberen om een conflict te voorkomen. Hoe langer een conflict duurt hoe hoger de emoties kunnen oplopen. Daardoor wordt het steeds lastiger om een conflict uit te praten. Bovendien kost een conflict veel negatieve energie en kan het fijn zijn om dit zo snel mogelijk uit de wereld te helpen zodat u beiden verder kunt. Wanneer een gesprek nog mogelijk is tussen beide partijen kunt u samen gaan zitten om dit uit te praten of de hulp inschakelen van een mediator die kan bemiddelen tussen de partijen. 
 

Familieruzie oplossen

Wanneer u een mediator inschakelt om een familieruzie op te lossen is er een aantal stappen dat gevolgd wordt. De mediator gaat eerst met beide partijen in gesprek om de verhalen te horen. Daarna gaat u samen met de mediator in gesprek en wordt er gewerkt aan het vinden van een passende oplossing voor het conflict. Bij mediation is er een aantal uitgangspunten waarmee rekening gehouden wordt:

  • Mediation vindt plaats op vrijwillige basis en het staat u dus vrij om gedurende het mediationtraject te stoppen, indien dit nodig mocht zijn.
  • Alle gesprekken zijn vertrouwelijk. Dat betekent dat beide partijen en de mediator er niet met anderen over mogen praten, zonder nadere afspraken.
  • Als laatste worden de gesprekken vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst of afsprakenlijst.
     

Schakel Professionele Mediators in

Bent u verwikkeld geraakt in een familieruzie en op zoek naar een mediator? Professionele Mediators heeft een landelijk netwerk aan mediators waardoor er altijd een mediator bij u in de buurt is. Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden met u.

Neem contact opmediator inschakelen familieruzie
Direct contact opnemen
Tel: 085-9021900
info@professionelemediators.nl
Vraag een vrijblijvend introductiegesprek aan
« Vorige | Terug naar het overzicht | Volgende »

Professionele Mediators Nederland

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!