Bemiddeling mediation

De scheidslijn tussen bemiddeling en mediation is erg dun. Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, omdat het beide vormen zijn van conflicthantering. Het grootste verschil is de laagdrempeligheid. Een bemiddelaar wordt vaak gezien als iemand die persoonlijke én zakelijke situaties oplost en een mediator is iemand de zakelijke geschillen oplost. In de praktijk is dit verschil niet zo groot en wordt er geen onderscheid gezien in bemiddeling mediation. 

Mediation en bemiddeling

Bemiddelen is een wat bredere term en vaak wat directer dan mediation. Bij bemiddelen kan de bemiddelaar zelf met compromisvoorstellen komen en als een soort scheidsrechter optreden. Bij mediation daarentegen zijn beide partijen opdrachtgever en zorgt de mediator ervoor dat deze mensen in gesprek gaan met elkaar. Een mediator laat de partijen zelf met voorstellen komen voor een oplossing waar ze allen achterstaan.

Onze werkwijze

Bij Professionele Mediators vinden we het belangrijk dat alle partijen die betrokken zijn bij het conflict ook streven naar een langdurige oplossing. Het probleem wordt bespreekbaar gemaakt en het conflict wordt in kaart gebracht. Dit wordt gedaan zodat alle partijen hetzelfde beeld hebben over het conflict om missverstanden te voorkomen. Een onafhankelijk persoon luistert naar alle verhalen en zorgt voor een goede communicatie tussen alle partijen. Uiteindelijk wordt er ondersteunt in het zoeken naar een passen oplossing voor iedereen. 

In welke gevallen in te zetten? 

Bemiddeling of mediation is in te zetten in verschillende situaties. Vooral uit de hand gelopen conflicten of discussies die onderling niet meer opgelost kunnen worden, zouden met behulp van mediation of bemiddeling wél opgelost kunnen worden. Veel voorkomende situaties waarin bemiddeling of mediation ingezet wordt zijn vooral  arbeidsconflicten , familieruzies , echtscheidingen en nog veel meer. 

Contact

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van bemiddeling of mediation? Wij staan graag voor u klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. 

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!