Soorten mediation

Welke soorten mediation zijn er?

Bij Professionele Mediators vinden we het erg belangrijk dat u weet welke soorten mediation wij aanbieden, zodat u een vorm kunt kiezen die bij u past. Onze diensten kunnen worden onderverdeeld in zeven categorieën. De meeste mensen denken bij mediation direct aan mediation bij een echtscheiding of een arbeidsconflict , maar mediation kan bij meerdere situaties worden ingezet waarbij de vormen verschillen in benadering. 

Algemene mediation

Middels mediation komt u in één of meerdere gesprekken met de andere partij tot een oplossing voor uw conflicten waar u zich beiden in kan vinden. Het gesprek wordt gefaciliteerd door een onafhankelijke bemiddelaar. Een belangrijke voorwaarde voor mediation is dat u en de partij waar u een conflict mee heeft bereid zijn om te praten over het conflict en samen op zoek te gaan naar een oplossing. 

Familie mediation

In vrijwel alle families wordt er weleens ruzie gemaakt. In de regel stellen deze ruzies niet zoveel voor en kunnen ze onderling worden opgelost. Er zijn echter ook situaties waarin een conflict binnen de familie zo erg uit de hand loopt dat jullie er alleen niet meer uitkomen. Om te voorkomen dat de familie uiteenvalt, is het verstandig om een mediator in te schakelen en zo het conflict op te lossen. 

Business mediation

Een veel voorkomende trend is dat bedrijven kiezen voor mediation wanneer er sprake is van een geschil. Dit komt doordat de kosten van een advocaat vaak hoog zijn en de oplossingen die bij mediation naar voren komen beter aansluiten bij ieders belangen. Mediation dat wordt ingezet bij een zakelijk geschil wordt ook wel business mediation genoemd. 

Onderwijs mediation

Samenwerking en onderling vertrouwen zijn onmisbaar binnen het onderwijs. Mediation is dan ook een waardevol instrument om spanningen en conflicten bespreekbaar te maken. Mediation in het onderwijs kan worden toegepast om de onderlinge samenwerking te verbeteren, teamconflicten bespreekbaar te maken of om problemen met ouders op te lossen. 

Overheid mediation

Voor de overheid is een goede relatie met de burger van groot belang. Besturen gaan efficiënter te werk en worden effectiever als de burger achter de plannen kan staan. Om bezwaarzaken te voorkomen of conflicten bespreekbaar te maken en duurzaam op te lossen, is overheid mediation een goed en relatief betaalbaar middel. 

Conflictcoaching

Wanneer mensen met elkaar samenwerken kunnen er conflicten ontstaan. Als partijen er samen niet uitkomen kan er een arbeidsconflict ontstaan. Een verstoorde arbeidsrelatie kan negatieve gevolgen hebben voor de sfeer op de werkvloer en kan zelfs op ten duur leiden tot ziekmeldingen. In dit soort gevallen kan conflictcoaching helpen de onderlinge samenwerkingsrelatie te herstellen. 

Contact

Heeft u te maken met een conflict wat past bij één van deze vormen van mediation? Of wilt u graag meer weten over een bepaalde soort mediation? Neem dan contact op met Professionele Mediators en vraag naar de mogelijkheden. We staan u graag te woord. 

 

 

 

 

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!