Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
Algemene voorwaardenSitemapDisclaimer en privacyverklaring         

Menu

Mediation Onderwijs


In het onderwijs staat samenwerking centraal en is onderling vertrouwen onmisbaar. Daarom is mediation binnen het onderwijs een waardevol instrument om spanningen en conflicten bespreekbaar te maken.  Mediation kan ingezet worden om de onderlinge samenwerking te verbeteren, om teamconflicten bespreekbaar te maken en duurzaam op te lossen of om problemen met ouders aan te pakken.

 

Belangen centraal
 

Conflicten worden vaak vertaald in (juridische) standpunten. Er wordt niet meer ècht gekeken naar elkaar, de situatie verhardt en er lijkt geen oplossing meer mogelijk. ledere partij lijkt te gaan voor eigen gewin, maar zou u niet liever komen tot een oplossing van de situatie? In het mediationproces staan de èchte belangen centraal. 
 

Welke vragen spelen rol bij een mediationproces?
 

  • We kunnen (bijvoorbeeld als leraren of als school met een aantal ouders) niet meer met elkaar praten, omdat het conflict te hoog is opgelopen. Hoe kunnen we met elkaar verder?
  • Hoe kunnen we terug naar een situatie waarin we vanuit elkaars kwaliteiten en begrip voor elkaar kunnen kijken naar een mogelijke oplossing?
  • In mijn laatste functioneringsgesprek kwam naar voren dat ik onvoldoende orde kan houden in de klas, het is uitgelopen in een conflict. Hoe kan ik het gesprek hierover weer op gang brengen?
  • Er is geen verschil van opvatting tussen directie en team over de door te voeren vernieuwing, toch zijn we elkaar in de loop van het proces kwijt geraakt. Wat nu te doen? 
  • De school wil mij niet laten re-integreren op een passende functie, hoe kom ik weer in gesprek?

 

Voorkom een gang naar de rechter


Voor beide partijen kan een conflict leiden tot een groot en ingrijpend verlies. Als de rechter er aan te pas moet komen, leidt dit tot hoge kosten, lang lopende conflictsituaties en dikwijls schade aan beide kanten. Door tijdig te kiezen voor mediation kan het anders lopen. 

 

Mediation iets voor u? Doe een zelftest. 

Deze test is afkomstig van www.rechtspraak.nl en wordt door de mediation-functionaris van het gerecht gebruikt.

 

Werkwijze mediator
 

De mediator helpt partijen om weer met elkaar in gesprek te komen en samen een oplossing te bedenken waar u beiden achter kunt staan. De stappen die bij een mediation doorlopen worden zijn:

 

  • Eerst wordt informatie gegeven door de mediator.
  • U kunt wel of niet instemmen met de voorgestelde gang van zaken (u beslist of u bereid bent het proces aan te gaan).
  • Vervolgens wordt gewerkt aan het zichtbaar maken van het gezamenlijk belang en de belangen (wensen) in zijn algemeenheid.
  • Opties, mogelijk oplossingen worden gegenereerd waarbij zoveel mogelijk aan alle belangen tegemoet gekomen wordt.
  • Uiteindelijk volgt bij overeenstemming over de oplossing, het opmaken van de vaststellingsovereenkomst of een andere vorm. Daarna wordt de mediation afgerond.Altijd een mediator
bij u in de buurt

Meer informatie

 

 

powered by keesweb.nl