Mediation Maastricht

Is er sprake van een conflictueuze situatie op het werk, zit u in een familieruzie of gaat u scheiden? Dan biedt mediation wellicht de oplossing. Een onafhankelijk persoon gaat bemiddelen tussen de partijen om de situatie bespreekbaar te maken en met u te zoeken naar een oplossing. Wij hebben een landelijk netwerk, waardoor we makkelijk bij u in de buurt kunnen komen. Zo hebben we vele mediation trajecten uitgevoerd in regio Maastricht. 

Wat is mediation?

Het komt wel eens voor dat een conflict onderling niet meer op te lossen is. Vaak wordt dan mediation ingezet om de partijen te helpen het conflict op te lossen. Een mediator, die onpartijdig is, zal dan luisteren naar beide verhalen en helpt om een oplossing te vinden. Deze oplossing voor de lange termijn en moeten alle partijen ook achter staan. Wanneer een advocaat wordt ingeschakeld is dit anders. Een advocaat kijkt namelijk alleen naar de belangen van zijn cliënt. 

Uitgangspunten mediation

Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn om te weten voordat u met mediation start. Zoals eerder gezegd, is de mediator ten alle tijden neutraal, alle gesprekken zijn vertouwelijk, de mediation is geheel vrijwillig en u kunt er altijd weer voor kiezen om het traject te beëindigen. Verder bepaalt u welke invulling u geeft aan de gemaakte afspraken en zorgt de mediator voor een heldere communicatie. De afspraken die gemaakt worden, zullen vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst. Onder dit contract moeten alle partijen een handtekening zetten en zich te houden aan de afspraken. 

Contact

Wilt u meer informatie over mediation in de regio Maastricht? Neem vrijblijvend  contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. WIj hebben vele mensen geholpen en doen dit graag ook voor u! U kunt ook direct een afspraak maken. 

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!