Mediation Maastricht

Is er sprake van een conflictueuze situatie op het werk, zit u in een familieruzie of gaat u scheiden? Dan biedt mediation wellicht de oplossing. Een onafhankelijk persoon gaat bemiddelen tussen de partijen om de situatie bespreekbaar te maken en met u te zoeken naar een oplossing. Wij hebben een landelijk netwerk, waardoor er altijd een mediator bij u in de buurt te vinden is. Zo hebben we vele mediation trajecten uitgevoerd in de stad en de regio Maastricht. 

Wat is mediation?

Het komt wel eens voor dat een conflict onderling niet meer op te lossen is. Vaak wordt dan mediation ingezet om de partijen te helpen het conflict op te lossen. Een mediator, die onpartijdig is, zal dan luisteren naar beide verhalen en hij of zij helpt om een oplossing te vinden. Deze oplossing is voor de lange termijn en alle partijen staan uiteraard achter de oplossing wanneer deze voor u wordt vastgelegd. Wanneer een advocaat wordt ingeschakeld en u gaat richting gerechtelijke procedure verloopt dit proces anders; een advocaat kijkt dan alleen naar de belangen van zijn eigen cliënt, het geheel gaat langer duren en de kosten lopen op. 

Uitgangspunten mediation

Er is een aantal punten belangrijk om te weten voordat u met mediation start. Zoals eerder gezegd, is de mediator te allen tijde neutraal, alle gesprekken zijn vertrouwelijk, de mediation is geheel vrijwillig en u kunt er altijd weer voor kiezen om het traject te beëindigen. Verder bepaalt u samen welke invulling u wilt geven aan de te maken afspraken en zorgt de mediator voor een heldere communicatie. De afspraken die gemaakt worden, zullen vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst (of wat informeler: in een afsprakenlijst). Onder dit document zetten alle partijen een handtekening en uit onderzoek is gebleken dat ieder zich goed aan de afspraken voortvloeiend uit een mediation, houdt. 

Contact

Wilt u meer informatie over mediation in de regio Maastricht? Neem vrijblijvend  contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. Wij hebben vele mensen en organisaties geholpen en doen dit graag ook voor u! U kunt ook direct een afspraak maken. 

Professionele Mediators Nederland