Mediation arbeidsconflict

Een arbeidsconflict kan veel zorgen en stress opleveren voor zowel de werkgever als de werknemer. In bepaalde gevallen kan het zelfs leiden tot ziekmelding van een van de betrokken partijen. Door mediation bij een arbeidsconflict in te zetten kan het snel worden opgelost. De bemiddelaars van Professionele Mediators hebben veel ervaring bij de bemiddeling van arbeidsconflicten. 

Snelle en doeltreffende mediation bij uw arbeidsconflict

Een  arbeidsconflict  heeft veel impact op de betrokken partijen. Daarnaast kan het de werksfeer binnen een afdeling in negatieve zin beïnvloeden. Dit gaat uiteraard weer ten koste van de productiviteit en kan zelfs imagoschade opleveren. Het is daarom van belang het conflict niet te vermijden, maar te kijken of het kan worden opgelost met bijvoorbeeld mediation. Professionele Mediators kan u doorgaans binnen 24 uur in contact brengen met een mediator die aansluit bij uw kwestie. Alle mediators zijn MfN geregistreerd en hebben een rijke ervaring in het begeleiden van mensen in uiteenlopende conflicten. Zij helpen u met het vinden van een oplossing waar alle partijen zich in kunnen vinden. Door het landelijke netwerk van Professionele Mediators is er altijd wel een mediator bij u in de buurt. 

Duurzame oplossing

Het doel van mediation is om tot een oplossing te komen waar alle partijen bij gebaat zijn. Dat kan betekenen dat er afspraken worden gemaakt over een toekomstige samenwerking waarin onder andere meer wordt geëvalueerd. Een andere oplossing kan zijn dat de arbeidsrelatie beëindigd 'moet' worden, omdat verdere samenwerking niet meer mogelijk is. In dat geval is het mogelijk dat de mediator bemiddelt tussen beide partijen om het  ontslag met wederzijds goedvinden  goed af te handelen. Deze afspraken worden – normaal gesproken - vastgelegd in een  vaststellingsovereenkomst .

Wat de uitkomst ook is, de mediators werken aan een duurzame oplossing die is gericht op een zo goed mogelijke uitkomst voor alle partijen. Dit is anders dan bij een juridisch gevecht, waarbij een advocaat doorgaans alleen kijkt naar de belangen van zijn eigen cliënt. Het is dan ook niet voor niets dat mediation steeds vaker wordt ingezet om een arbeidsconflict op te lossen. 

Contact

Wilt u aan de slag met mediaton om het arbeidsconflict waarin u verwikkeld bent geraakt op een snelle, duurzame wijze op te lossen? Neem dan contact op met Professionele Mediators voor een afspraak. 

 

 

Professionele Mediators Nederland