Mediation Amsterdam

Bent u verwikkeld geraakt in een conflict? Bijvoorbeeld op de werkvloer of in een kwestie met de familie of bent u verwikkeld in een (echt)scheiding? Wij raden u dan aan om te kiezen voor mediation en een onafhankelijk persoon te laten bemiddelen tussen de betrokken partijen. Door ons landelijke netwerk is er altijd wel een mediator bij u in de buurt waar u terecht kunt, zo ook in de stad en regio Amsterdam. Wij hebben de juiste expert die u kan helpen!

Wat is mediation?

Mediation wordt ingezet in het licht van bemiddeling tussen twee of meer partijen. Deze partijen zijn betrokken in een kwestie waar ze zelf onderling niet meer uit kunnen komen. Men kan dan de hulp inschakelen van een onafhankelijk persoon die het gesprek (of de gesprekken) zal begeleiden. In dit traject wordt naar alle verhalen en kanten van de zaak geluisterd en er wordt gezocht naar een duurzame oplossing waar ieder tevreden mee kan zijn. 

Uitgangspunten mediation

Bij mediation gaat het er onder meer om dat alle partijen erachter staan en vrijwillig starten met het traject. Een aantal uitgangspunten is belangrijk om te weten: 

  • De mediator is te allen tijde neutraal en onafhankelijk;
  • Alle gesprekken en de inhoud van de mediation zijn vertrouwelijk;
  • De mediation is geheel vrijwillig en u kunt er altijd weer voor kiezen om het traject te beĆ«indigen;
  • U bepaalt, mits u binnen de grenzen van de wet blijft, zelf welke invulling u geeft aan de te maken afspraken;
  • De mediator zorgt voor een heldere communicatie tussen alle partijen. 

De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst (of zo mogelijk en wat minder formeel in een afsprakenlijst) waaronder alle partijen een handtekening zetten. Zodra zij dit gedaan hebben, dient ieder zich aan de afspraken te houden. Uit onderzoek blijkt dat men zich normaal gesproken ook goed houdt aan de afspraken voortvloeiend uit mediation.

Contact

Wilt u starten met mediation? Bij Professionele Mediators kunt u vrijblijvend contact  opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Wij hebben in omgeving Amsterdam veel personen en organisaties 'geholpen' met mediation en helpen u ook graag!

Professionele Mediators Nederland