Mediation Amsterdam

Bent u verwikkeld geraakt in een conflict? Bijvoorbeeld op de werkvloer, met de familie of dergelijke? Wij raden u dan aan om te kiezen voor mediation en een onafhankelijk persoon te laten bemiddelen tussen de partijen. Door ons landelijke netwerk is er altijd wel een mediator bij u in de buurt waar u terecht kunt, zo ook in regio Amsterdam. Wij hebben de juiste experts die u kan helpen!

Wat is mediation?

Mediation wordt vaak ingezet om te bemiddelen tussen twee of meerdere partijen. Deze partijen zitten in een conflict waar ze vaak zelf onderling niet meer uit kunnen komen. Ze schakelen dan de hulp in van een onafhankelijk persoon die het gesprek zal begeleiden. In dit gesprek worden naar alle verhalen geluisterd en wordt er gezocht naar een duurzame oplossing waar iedereen achter staat. 

Uitgangspunten mediation

Bij mediation gaat het erom dat alle partijen erachter staan. Er zijn een aantal uitgangspunten die belangrijk zijn om te weten: 

  • De mediator is ten alle tijden neutraal;
  • Alle gesprekken zijn vertrouwelijk;
  • De mediation is geheel vrijwillig en u kunt er altijd weer voor kiezen om het traject te beĆ«indigen;
  • U bepaalt, mits u binnen de grenzen van de wet blijft, zelf welke invulling u geeft aan de te maken afspraken;
  • De mediator zorgt voor een heldere communicatie tussen alle partijen. 

De gemaakte afspraken worden vastegelegd in een vaststellingsovereenkomst waaronder alle partijen een handtekening moeten zetten. Zodra zij dit gedaan hebben, dient iedereen zich aan de afspraken te houden. 

Contact

Wilt u graag starten met mediation? Bij Professionele Mediators kunt u vrijblijvend contact  opnemen om de mogelijkheden te bespreken. Wij hebben in omgeving Amsterdam veel mensen geholpen met mediation en helpen u ook graag!

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!