Hulp bij familieconflicten

Familieconflicten 

Binnen uw familie of gezin kan het zijn dat er onenigheid ontstaat of er is sprake van een uit de hand gelopen conflict. In dit soort situaties kan het zijn dat u er samen of 'alleen' niet meer uitkomt op het op te lossen. U kunt dan kiezen voor hulp bij familieconflicten en dan wordt u bijgestaan door een mediator. Verwar de term niet met familietherapie. De mediator richt zich namelijk puur op het oplossen van een conflict of een escalatie van de situatie. Natuurlijk komen dan ook de communicatie en de patronen op tafel.

Bel 085-9021900

Wanneer kiezen voor hulp bij familieconflicten? 

U kunt kiezen voor hulp bij familieconflicten als er sprake is van een geƫscaleerde situatie of conflict op gezins- of familieniveau. U heeft het gevoel dat u er zonder hulp niet uit kan komen. Tijdens het proces zal de mediator u begeleiden in het zoeken naar een passende oplossing. Er wordt aandacht besteed aan zowel de eventuele zakelijke als de emotionele kant van het conflict. Familieconflicten komen voor in verschillende situaties, zoals de verdeling van een erfenis, een langlopende ruzie, een conflict op financieel gebied of een conflict dat zich in het verleden heeft afgespeeld en nu nog zorgt voor lastige situaties bijvoorbeeld. Mediation kan hiervoor zinvol en helend zijn voor alle partijen.

Emoties en onbegrip

Het kan bij conflicten wel eens voorkomen dat de communicatie volledig is verstoord. Dit komt vaak door hoogoplopende emoties, onbegrip of wantrouwen. Als deze dingen niet opgelost worden, dan zal de irritatie zich opstapelen. Met behulp van een mediator, die onpartijdig is, kan dit aangepakt worden en kan ervoor gezorgd worden dat emoties waar nodig in 'bedwang' worden gehouden. Emoties kunnen begeleid geuit worden en kunnen dan meestal ook zakken. Er is meer respect voor elkaar, iedereen laat elkaar uitpraten en het conflict is bespreekbaar. U krijgt hulp om te zoeken naar een oplossing waar iedereen zich bij aansluit.

Meerdere partijen 

Meestal is het zo dat maar twee partijen betrokken zijn in een conflict. Bij familieconflicten is dit wat complexer en kan het gaan om meerdere partijen. Het komt regelmatig voor dat ouders en kinderen deelnemen aan mediation. Er zijn ook andere situaties waarbij zussen, neven of tantes uit de verre familie partij zijn in een conflict. Iedereen die belang heeft bij de oplossing van een conflict kan deelnemen aan mediation. Dit alles wordt van tevoren goed besproken.

Wij helpen u graag 

Heeft u hulp nodig bij familieconflicten van iemand die neutraal in het geheel staat en u kan helpen tot een oplossing? Overweeg dan eens familie mediation. Het kan u namelijk vele procedures en kosten, maar vooral ook energie besparen door op deze manier het conflict op te lossen. Wilt u meer informatie dan kunt u vrijblijvend  contact met ons opnemen.

Vraag een vrijblijvend introductiegesprek aanProfessionele Mediators Nederland