Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
SitemapDisclaimer         
Menu

Ontslag met wederzijds goedvinden


Komt u er als werkgever en werknemer samen niet meer uit? Dan kunt u samen besluiten om de arbeidsrelatie te stoppen. Er wordt dan gekozen voor een ontslag met wederzijds goedvinden. De afspraken die u samen maakt over de afwikkeling van het ontslag, worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Schakel Professionele Mediators in om er voor te zorgen dat het traject naar het ontslag toe soepel verloopt en dat er afspraken worden gemaakt waar beide partijen zich in kunnen vinden.
 

Wat is een ontslag met wederzijds goedvinden?


Bij een ontslag met wederzijds goedvinden spreken de werkgever en de werknemer samen af om de arbeidsovereenkomst  te beëindigen. Het maakt daarbij niet uit wie van beide partijen het initiatief heeft genomen, maar formeel neemt de werkgever het initiatief. Het is wel van belang dat beiden  (vrijwillig) instemmen met het ontslag. Het voordeel van een ontslag met wederzijds goedvinden is dat de werkgever het ontslag niet hoeft aan te vragen bij het UWV of bij een procedure hoeft te starten bij de kantonrechter. Hier wordt veel tijd en geld mee bespaard en kunt u voor beiden goede afspraken maken.
 

Wat is rol van een mediator?


De mediator helpt de werkgever en de werknemer om samen deze goede afspraken te maken. Zeker als er een arbeidsconflict aan het ontslag ten grondslag ligt, is het raadzaam om een mediator als neutrale partij het proces te laten begeleiden. Daarnaast zorgt de mediator er voor dat de juiste zaken in de vaststellingsovereenkomst worden opgenomen.  
 

Bij een goede afwikkeling horen goede afspraken


De afspraken die worden gemaakt over de afwikkeling van het ontslag worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Hierin komt onder andere te staan:
 
  • datum van beëindiging van het contract
  • betaling van de vakantiedagen
  • afspraken over een eventueel concurrentiebeding
  • het inleveren van bedrijfseigendommen zoals leaseauto en laptop.
Om er zeker van te zijn dat alle belangrijke zaken zijn meegenomen in de vaststellingsovereenkomst is het goed om u te laten adviseren. Wanneer de overeenkomst is getekend, zijn de afspraken namelijk bindend. Daarom is het belangrijk om van te voren alles te laten controleren. Zo kunnen de afspraken die in de vaststellingsovereenkomst zijn opgenomen, gevolgen hebben voor het wel of niet ontvangen van een WW-uitkering. Als het UWV aan de hand van de overeenkomst oordeelt dat de werknemer zelf ontslag heeft genomen of te snel met het ontslag heeft ingestemd, verliest de werknemer het recht op WW uitkering.
 

Contact


Heeft u hulp nodig bij het traject naar een ontslag met wederzijds goedvinden? Neem dan contact op Professionele Mediators. Wij brengen u dan binnen 24 uur in contact met een mediator bij u in de buurt. Wij zorgen ervoor dat ervoor dat het traject naar het ontslag toe soepel verloopt en dat er afspraken worden gemaakt waar iedereen zich in kan vinden.
 


Altijd een mediator
bij u in de buurt

Meer informatie

 

 

powered by keesweb.nl