familieruzie bemiddeling

Familieruzie

Het komt wel eens voor dat er een ruzie of discussie ontstaat in de familie. In sommige gevallen kan dit heel erg uit de hand lopen en is het onderling niet meer op te lossen. Gezinsleden gaan zich aan elkaar storen, laten elkaar niet uitpraten en kunnen emoties niet in bedwang houden. U kunt dan het best kiezen voor bemiddeling bij een familieruzie. Bij een bemiddeling wordt er namelijk een onafhankelijk persoon ingezet die de familieruzie zo met u wil oplossen dat beide/alle partijen achter de oplossing staan. 

Het traject

Tijdens een familieruzie zal er een mediator ingezet worden. Deze is, zoals gezegd, onafhankelijk en helpt beide partijen in het vinden van een passende oplossing. Tijdens het proces wordt het probleem besproken, maar ook de emotionele kant wordt 'behandeld'. Het is belangrijk dat er goede communicatie is tussen de partijen en iedereen elkaar laat uitpraten. Wanneer u kiest voor bemiddeling, zal u dit vaak veel kosten en veel tijd besparen. Uiteindelijk wil de mediator het beste voor iedereen met u bereiken. 

Voorkomende situaties

Professionele Mediators bemiddelt in verschillende familieruzies. Veel voorkomende conflicten zijn: de verdeling van een erfenis, een gebeurtenis die zich in het verleden heeft afgespeeld en nu de gemoederen nog bezighoudt of een conflict op financieel gebied. Wij staan uiteraard ook voor u klaar in andere situaties! 

Contact

Heeft u een familieruzie en wilt u hier graag bemiddeling in? Professionele Mediators staat graag voor u klaar. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken. 

Professionele Mediators Nederland