Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
Algemene voorwaardenSitemapDisclaimer en privacyverklaring         

Menu

Familiezaken


Komt u er als familie niet uit hoe de erfenis te verdelen? Heeft u anderszins onenigheid in de familie, waar u graag samen uit wilt komen, maar het lukt onderling niet meer? Bij dit soort familiezaken kan mediation u weer op weg helpen.


Familiezaken en mediation
 

Tijdens de mediation wordt aandacht besteed aan de zakelijke en emotionele kanten van het conflict. Hierdoor kan uw relatie worden hersteld. Of het conflict wordt voor alle partijen naar behoefte op een bevredigende manier afgesloten.  Zo heeft u alle familiezaken weer op orde.
 

Emoties in goede banen leiden


Bij verschillende familiezaken stokt de communicatie meestal doordat emoties, onbegrip en wantrouwen zich alsmaar opstapelen.  Een groot probleem bij een familieconflict vormt het gebrek aan objectiviteit bij beide partijen. Onder begeleiding van een mediator bedaren de emoties vaak weer, gaat onbegrip over in begrip en wantrouwen in vertrouwen. Daarna kunnen beide partijen met respect voor elkaars belangen de problemen bespreken. Door middel van mediation wordt aan een gezamenlijke oplossing gewerkt voor verschillende familiezaken.
 

Partijen bij familieconflicten
 

Wie kunnen er allemaal partij zijn in een familieconflict? Dit kunnen zijn: echtgenoten of ex-echtgenoten, ouders of partners, meerderjarige of – in sommige gevallen – minderjarige kinderen, erfgenamen, personen die betrokken zijn bij bewindvoering, onder curatele stelling of mentorschap. Iedereen kan partij zijn in een conflict en is bij mediation voor familiezaken dus ook een partij.


Conflicten waar kinderen bij betrokken zijn
 

Als u als ouders een conflict heeft over bijvoorbeeld de verblijfplaats of de omgangsregeling, zijn uw kinderen geen partij. Zij zijn wel degenen over wie het gaat. Zij hebben daarom ook het recht betrokken te worden bij de besluitvorming, bijvoorbeeld rond het opstellen van een ouderschapsplan. Het is in eerste instantie aan u als ouders om zo goed mogelijk te luisteren naar hun wensen en verlangens. Kinderen kunnen ook heel creatieve oplossingen bedenken. De mediator zal met u bespreken of en op welke manier hij/zij kennis kan maken met de kinderen.
 

Ook bij familiezaken eerst mediation
 

Heeft u een geschil en denkt u dat procederen de enige oplossing is? Waag dan eerst een poging om via een mediator met elkaar in gesprek te geraken. Zo kunt u bij het oplossen van familiezaken misschien vele procedures en kosten besparen. U kunt u vrijblijvend laten informeren. Mocht de mediation toch niet de juiste oplossing bieden, dan heeft u er alles aan gedaan om het conflict in onderling overleg op te lossen en kunt u met ‘recht’ de weg naar de rechter bewandelen.
 

Mediation iets voor u? Doe een zelftest.

Deze test is afkomstig van www.rechtspraak.nl en wordt door de mediation-functionaris van het gerecht gebruikt.
 


Altijd een mediator
bij u in de buurt

Meer informatie

 

 

powered by keesweb.nl