In het onderwijs staat samenwerking centraal en is onderling vertrouwen onmisbaar. Daarom is mediation binnen het onderwijs een waardevol instrument om spanningen en conflicten bespreekbaar te maken. Mediation kan ingezet worden om de onderlinge samenwerking te verbeteren, om teamconflicten bespreekbaar te maken en duurzaam op te lossen of om problemen met ouders aan te pakken.
Conflicten worden vaak vertaald in (juridische) standpunten. Er wordt niet meer ècht gekeken naar elkaar, de situatie verhardt en er lijkt geen oplossing meer mogelijk. ledere partij lijkt te gaan voor eigen gewin, maar zou u niet liever komen tot een oplossing van de situatie? In het mediationproces staan de èchte belangen centraal.
Voor beide partijen kan een conflict leiden tot een groot en ingrijpend verlies. Als de rechter er aan te pas moet komen, leidt dit tot hoge kosten, lang lopende conflictsituaties en dikwijls schade aan beide kanten. Door tijdig te kiezen voor mediation kan het anders lopen.
Mediation iets voor u? Doe een zelftest .
Deze test is afkomstig van www.rechtspraak.nl en wordt door de mediation-functionaris van het gerecht gebruikt.
De mediator helpt partijen om weer met elkaar in gesprek te komen en samen een oplossing te bedenken waar u beiden achter kunt staan. De stappen die bij een mediation doorlopen worden zijn:
Professionele Mediators
T:
085-9021900
E:
info@professionelemediators.nl