Blog

Mediator arbeidsconflict

Een arbeidsconflict kan veel zorgen en stress opleveren. Het kan zelfs leiden tot ziekmelding van een van de betrokken partijen. De inzet van mediation kan helpen om het arbeidsconflict snel op te lossen. De mediators van Professionele Mediators hebben veel ervaring bij de bemiddeling van arbeidsconflicten. 

085-9021900

 

Snelle en doeltreffende mediation bij uw arbeidsconflict

Een  arbeidsconflict  heeft veel impact op de betrokken partijen. Daarnaast kan het de werksfeer binnen een afdeling in negatieve zin beïnvloeden. Dit gaat uiteraard weer ten koste van de productiviteit en kan zelfs imagoschade opleveren. Het is daarom van belang om snel aan de slag te gaan met mediation om het arbeidsconflict op te lossen. Professionele Mediators kan u doorgaans binnen 24 uur in contact brengen met een mediator die aansluit bij uw kwestie.  Alle mediators zijn MfN geregistreerd en hebben een rijke ervaring in de oplossing van uiteenlopende conflicten. Zij helpen u met het vinden van een oplossing waar alle partijen zich in kunnen vinden. Door het landelijke netwerk van Professionele Mediators kunnen mediators worden ingezet uit uw eigen regio. 
 

Duurzame oplossing

Het doel van mediation is om tot een oplossing te komen waar alle partijen zich in kunnen vinden. Dat kan betekenen dat er afspraken worden gemaakt over een toekomstige samenwerking waarin onder andere meer wordt geëvalueerd. Een andere oplossing kan zijn dat de arbeidsrelatie beëindigd moet worden, omdat verdere samenwerking niet meer mogelijk is. In dat geval is het mogelijk dat de mediator bemiddelt tussen beide partijen om het ontslag met wederzijds goedvinden  goed af te handelen. Deze afspraken worden – normaal gesproken - vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst .

Wat de uitkomst ook is, de mediators werken aan een duurzame oplossing die gericht is op een goede uitkomst voor alle partijen. Dit is anders dan bij een juridisch gevecht, waarbij een advocaat doorgaans alleen kijkt naar de belangen van zijn eigen cliënt. Het is dan ook niet voor niets dat mediation steeds vaker wordt ingezet om een arbeidsconflict op te lossen.

Laat een arbeidsconflict niet te lang doorlopen

Een arbeidsconflict zorgt voor veel stress en kan een negatieve invloed hebben op de sfeer op de werkvloer. In veel gevallen leidt een arbeidsconflict zelfs tot ziekmelding van een van de partijen. Laat het conflict daarom niet te lang doorlopen en neem contact op Professionele Mediators. Wij brengen u binnen 24 uur in contact met een mediator bij u in de buurt om het arbeidsconflict aan de slag te gaan.

Contact

Wilt u aan de slag met mediaton om het arbeidsconflict waarin u verwikkeld bent geraakt op een snelle, duurzame wijze op te lossen? Neem dan contact op met Professionele Mediators voor een afspraak. 


Direct contact opnemen
Tel: 085-9021900
info@professionelemediators.nl
Vraag een vrijblijvend introductiegesprek aan
« Vorige | Terug naar het overzicht |

Professionele Mediators Nederland