bemiddelaar familiezaken

Familiezaken

Spelen er binnen de familie of uw gezin familiezaken die opgelost moeten worden? Denk aan een uit de hand gelopen conflict of heftige discussie die tot einde contact leidt, dan kunt u een bemiddelaar overwegen. Het is wel eens zo dat u bepaalde familiezaken niet meer zelf kan oplossen, maar hier iemand voor in 'moet' schakelen. Een bemiddelaar kan hierbij een bijdrage leveren. Hij of zij staat namelijk onpartijdig in het conflict, luistert naar beide of alle partijen en gaat met u op zoek naar de juiste wijze om verder te komen. 

Wanneer kiezen voor een bemiddelaar?

Er wordt vaak gekozen voor een bemiddelaar voor familiezaken als het conflict niet door u zelf opgelost kan worden. Vaak is de communicatie niet goed, niemand laat elkaar uitpraten en de emoties lopen hoog op. De bemiddelaar gaat in dit geval aan de slag om de communicatie te verbeteren, de verhalen van de partijen komen op tafel en uiteindelijk begeleidt hij u om tot een oplossing te komen waar ieder zich in kan vinden. 

Emoties en onbegrip

Bij familiezaken spelen vaak hoge emoties een rol en is er veel onbegrip. U probeert elkaar wel te begrijpen, maar dit uit zich vaak toch in irritatie. Als hier niks aan gedaan wordt dan escaleert de situatie en zal de irritatie en het wantrouwen steeds erger en groter worden. De bemiddelaar zorgt ervoor dat alles wat nodig is, besproken wordt. Het conflict zelf wordt besproken en er wordt gezocht naar een oplossing, maar ook wordt er gepraat over emoties en hoe het onbegrip omgezet kan worden in het elkaar begrijpen nu en in de toekomst. U zult merken dat familiezaken dan bespreekbaar worden. 

Wij helpen graag

Professionele mediators vindt het belangrijk het u mogelijk te maken dat u aan de slag gaat met het oplossen van familiezaken. Een bemiddelaar is hierbij de beste en vaak ook de meest effectieve en uiteindelijk minst tijdrovende oplossing. Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen of heeft u vragen met betrekking tot mediation? Neem dan vrijblijvend  contact  met ons op. 

Professionele Mediators Nederland

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!