Arbeidsconflict mediation

Een arbeidsconflict kan als erg vervelend ervaren worden. Zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Het is dan zo dat het onderling zelfs niet meer op te lossen is. Vaak wordt er een mediator ingeschakeld om beide partijen hierbij in te ondersteunen. Professionele Mediators beschikt over de juiste experts wat betreft arbeidsconflicten.

Het traject

Bij Professionele Mediators vinden we het belangrijk dat alle partijen hun verhaal kunnen doen. Er wordt naar iedereen geluisterd en alle problemen worden besproken. De mediator is er om de partijen te begeleiden in het vinden van een passende oplossing. De oplossing moet duurzaam zijn en iedereen moet er achter staan. De mediator streeft ook altijd naar een verbetering in de samenwerking voor de lange termijn. Daarom worden er werkafspraken gemaakt die vastgelegd worden. Hiermee wordt de werksfeer gewaarborgd.

Het komt ook wel eens voor dat de werkverhouding zo verstoord is, dat beide partijen besluiten de werkrelatie niet door te zetten. De arbeidsovereenkomst wordt dan beëindigt met wederzijds goedvinden. Er worden afspraken gemaakt en deze staan vast in een vaststellingsovereenkomst.

Waarom mediation?

Onenigheid op de werkvloer is niet goed voor de relatie tussen de werknemer en werkgever. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een langdurige ziektemelding. Mediation is een snelle en betrouwbaar proces waarin de belangen van iedereen belangrijk zijn. Bovendien scheelt het kosten wanneer je kiest voor mediation en het niet via de juridische weg doet. De mediator is een neutraal persoon die niemand voortrekt in het traject, maar het beste wilt voor iedereen. 

Contact

Wilt u meer informatie over arbeidsconflict mediation? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.  Al onze professionals staan graag voor u klaar!

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!