Mediator Breda

Spelen er bepaalde conflictueuze dingen af in bijvoorbeeld uw familie of op de werkvloer? Kies dan voor de hulp van een mediator. Professionele mediators beschikt over ervaren mediators die u kunnen helpen. Woont u in Breda of omgeving? Door ons landelijk netwerk zijn we ook in Breda actief met het aanbieden van mediation.

De rol van de mediator

Tijdens het mediationtraject  is de rol van een mediator van groot belang. De mediator is altijd neutraal en onafhankelijk en heeft geen voorkeur voor één van de partijen. Tijdens het proces van de partijen begeleidt de mediator het gesprek en faciliteert het. Om achter de kern van het conflict te komen worden er veel vragen gesteld aan beide partijen. In veruit de meeste gevallen wordt er een passende oplossing gevonden. Tijdens het proces worden alle afspraken vastgelegd in een afsprakenlijst. Dit wordt ook wel een vaststellingovereenkomst  genoemd. Dit document zorgt ervoor dat iedereen zich aan de afspraken houdt.

Voordelen van een mediator

Wanneer u kiest voor een mediator wordt er gezorgd dat u op een persoonlijke, snelle en kostenefficiënter wijze wordt geholpen. Verder zorgt een mediator voor rust en veiligheid die conflictpartners nodig hebben om zich te kunnen uitspreken. Om een mediation traject te laten slagen, worden onderstaande uitgangspunten gehanteerd:

  • Professionele Mediators werkt uitsluitend met MfN-registermediators met veel ervaring;
  • Alle trajecten worden zorgvuldig geëvalueerd;
  • Wij streven naar een duurzame oplossing voor het conflict;
  • Er is een landelijk netwerk met mediators in grotere steden;
  • Geen wachtlijst, waardoor we binnen 24 uur een passende mediator voor u kunnen vinden.

Werkwijze mediator

Een mediator houdt zich aan standaard taken. Zo gaat de mediator aan de slag met alle partijen. Iedereen kan zijn of haar verhaal doen zodat de gehele situatie duidelijk in kaart wordt gebracht. Zoals al eerder benoemd is de mediator neutraal. Hij of zij zal er dus voor zorgen dat de wensen en belangen van ieder goed naar voren worden gebracht. De mediator kijkt hoe het conflict opgelost kan worden en of iedereen achter deze oplossing staat.

Contact

Heeft u te maken met heftige conflicten? Wij staan voor u klaar in Breda en omgeving. Wij brengen u in contact met een mediator bij u in de buurt. Neem   contact   met ons op voor meer informatie of voor al uw vragen.

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!