Mediation in Apeldoorn

Heeft u een conflict op de werkvloer, in de familie of met uw partner en wilt u dit opgelost hebben? Mediation is hiervoor de juiste oplossing. Een professional zal bemiddelen tussen alle betrokken partijen. Binnen ons team beschikken wij over diverse professionals die allen hun focus hebben op een bepaald onderwerp. Ben u op zoek naar mediation in Apeldoorn of omstreken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres.

Wat is mediation?

Mediation is een bemiddelingsproces waarbij partijen die in een conflict zitten onder begeleiding van een mediator op zoek gaan naar een oplossing. Soms kan dit in één gesprek opgelost worden, maar soms zit hier een heel mediationtraject aan. Het doel van mediation is om een passende oplossing te vinden zonder tussenkomst van een rechter en waar alle partijen achter staan. 

Het traject

Tijdens het mediationtraject worden er verschillende dingen aangepakt. Alle problemen van het conflict worden behandeld en verschillende situaties worden in kaart gebracht. Dit wordt gedaan zodat er geen misverstand ontstaat over het conflict. Verder wordt er door de mediator gezorgd dat er een heldere en transparante communicatie is tussen alle partijen. Uiteindelijk wordt er gezocht naar een duurzame oplossing. 

Uitgangspunten mediation

Voor mediation gelden er een aantal uitgangspunten. Deze worden hieronder genoteerd:

  • De mediator is ten alle tijden neutraal;
  • De mediation is geheel vrijwillig en u kunt er altijd weer voor kiezen om het traject te beëindigen;
  • Alle gesprekken zijn vertrouwelijk;
  • U bepaalt, mits u binnen de grenzen van de wet blijft, zelf welke invulling u geeft aan de te maken afspraken;
  • De mediator zorgt voor een heldere communicatie tussen alle partijen. 

Alle afspraken die tijdens het mediationtraject gemaakt worden, komen in een vaststellingsovereenkomst. Onder het contract moeten alle partijen een handtekening zetten en zich aan de afspraken houden. 

Contact

Wij hebben al vele trajecten met betrekking tot mediation verzorgd in Apeldoorn en omstreken. Wilt u ook starten met mediation, maar heeft u wat meer informatie nodig? U kunt dan vrijblijvend contact met ons opnemen of direct een afspraak maken. Wij helpen u graag!

 
Wij maken u er op attent dat deze website gebruik maakt van cookies.
Dit doen wij uitsluitend voor statistische doeleinden. Uw privacy blijft gewaarborgd.

Graag vragen wij uw akkoord om dit te mogen blijven doen.
Voor meer informatie kunt u eerst onze Disclamer & Privacyverklaring bekijken!