Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
SitemapDisclaimer         
Menu

Scheiden zonder advocaat


Gaat u scheiden? Dan moeten er ondanks alle emoties, veel zaken geregeld worden. Alle inhoudelijke zaken kunt u zonder advocaat regelen. Denk hierbij aan een regeling met betrekking tot het huis of pensioen. Dat scheelt u veel tijd en geld. We leggen u daarom graag uit wat de mogelijkheden zijn als u wilt scheiden zonder advocaat.

 

Alleen voor het indienen van het verzoekschrift bij de rechtbank is nu nog een advocaat nodig. Dat is wettelijk bepaald. In het traject daarnaar toe wordt geregeld wat uw beslissingen zijn over belangrijke zaken. Dat kunt u doen met behulp van een mediator. De mediator begeleidt de gesprekken en maakt het scheidingsconvenant.

 

Wilt u er samen goed uitkomen? 

Neem dan contact op met Professionele Mediators. Een ervaren scheidingsmediator bij u in de buurt neemt op zeer korte termijn contact met u op.

 

Waarom scheiden zonder advocaat?

Als u gaat scheiden, moeten er veel zaken geregeld worden. Hoewel u niet meer samen verder gaat, moeten er wel duidelijke afspraken gemaakt worden. Denk hierbij aan de verdeling van de inboedel, het huis en de financiën. Als u samen kinderen heeft, dan moeten zeker ook met betrekking tot de kinderen goede afspraken gemaakt worden.

 

Afspraken maken gaat het beste als u samen in gesprek bent. Een mediator begeleidt de gesprekken. Hij of zij leidt u door alle belangrijke punten en beslissingen en zorgt er zo voor dat er afspraken gemaakt worden waar alle partijen zich in kunnen vinden. Daarnaast maakt de mediator de tekst van het scheidingsconvenant.

 

Wanneer ieder een advocaat inschakelt, dan wordt er vooral tegen elkaar ‘gestreden’. Dit kan een langdurig traject worden. Hierbij bestaat de mogelijkheid dat er afspraken opgelegd worden waar u niet achter staat. Het is bovendien een kostbare aangelegenheid.

 

Wat is het voordeel van een mediator?

Een mediator begeleidt de gesprekken en zorgt ervoor dat u er samen uitkomt. Tijdens de mediation is er altijd ruimte voor de emotionele kant van de scheiding. Het is bewezen dat afspraken die samen gemaakt worden, langer houdbaar en duurzamer zijn dan afspraken die bijvoorbeeld door de rechtbank opgelegd worden.

 

Contact

Gaat u scheiden en wilt u alle inhoudelijke zaken en afspraken over de kinderen zonder advocaat regelen? Neem dan contact op met Professionele Mediators. Wij hebben een landelijk netwerk van zeer ervaren mediators. Een van onze mediators neemt in principe binnen 24 uur contact met u op om samen met u aan de slag te gaan.

 


Altijd een mediator
bij u in de buurt

Meer informatie

 

 

powered by keesweb.nl