Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
Algemene voorwaardenSitemapDisclaimer en privacyverklaring         
Menu

Ouderschapsplan


Wat is een ouderschapsplan?

 

Het opstellen van een ouderschapsplan is verplicht in het geval mensen gaan scheiden of indien hun geregistreerd partnerschap eindigt en er minderjarige kinderen zijn. Maar ook voor ouders die -al dan niet met een overeenkomst- samenwonen, is het aan te raden om een ouderschapsplan op te stellen als zij uit elkaar gaan.
 

Middels een ouderschapsplan regelen de ouders de gevolgen van het einde van hun relatie voor de kinderen. In dit plan worden alle afspraken omtrent de kinderen vastgelegd. Het doel hiervan is dat er duidelijke afspraken worden gemaakt en vastgelegd, zodat een ieder weet waar hij of zij aan toe is. 

 

Waar bestaat een ouderschapsplan uit?

 

Een ouderschapsplan bestaat enerzijds uit financiële afspraken. Wie betaalt wat, wie ontvangt welke toeslagen of kinderbijslag, wordt er kinderalimentatie betaald etc.

Voor wat betreft de financiën wordt er ook naar de toekomst gekeken: hoe gaan partijen de kosten eventueel verdelen als ze gaan studeren? Wordt er gespaard voor studiekosten of andere kosten? Soms openen partijen een speciale kinderrekening waar alle kosten die betrekking hebben op de kinderen van betaald worden.

 

Naast financiële afspraken worden er afspraken gemaakt over andere zaken. Te denken valt aan een eventuele omgangsregeling: hoe wordt de zorg verdeeld, waar zijn de kinderen in de vakanties en tijdens de feestdagen etcetera. En partijen maken in een ouderschapsplan ook afspraken over de verantwoordelijkheden en de communicatie. 

 

Wat is de omvang van een ouderschapsplan

 

Een ouderschapsplan kan een beknopt plan van 2 pagina’s zijn, of juist een plan van wel 18 pagina’s. Dit is afhankelijk van wat de ouders willen. De ene ouder wenst alle details vast te leggen en de andere ouder houdt het liever bij de hoofdlijnen. Onze mediators houden rekening met wat partijen wensen en zijn hierin uiteraard flexibel. Wel houden zij altijd in de gaten welke dingen er hoe dan ook (in de situatie van die partijen) noodzakelijk en nodig zijn om af te spreken.

 

Contact

 

Staat u op het punt om te gaan scheiden en/of wilt u hulp bij het opstellen van het ouderschapsplan? Neem dan contact op met Professionele Mediators om een afspraak te maken. Dankzij ons uitgebreide netwerk is er altijd een mediator bij u in de buurt.Altijd een mediator
bij u in de buurt

Meer informatie

 

 

powered by keesweb.nl