Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
SitemapDisclaimer         
Menu

Ouderschapsplan


Wat is een vaststellingsovereenkomst?

 

Een ouderschapsplan is verplicht in het geval mensen gaan scheiden of indien hun geregistreerd partnerschap eindigt en als er minderjarige kinderen zijn. Maar ook voor ouders die samenwonen al dan niet met een overeenkomst, is het aan te raden om een ouderschapsplan op te stellen als zij uit elkaar gaan.
 

Middels een ouderschapsplan regelen de ouders de gevolgen van het einde van hun relatie voor de kinderen. In dit plan worden alle afspraken omtrent de kinderen vastgelegd. Het doel hiervan is dat er duidelijke afspraken worden gemaakt en vastgelegd zodat een ieder weet waar hij of zij aan toe is. 

 

Waar bestaat een ouderschapsplan uit?

 

Een ouderschapsplan bestaat uit enerzijds uit financiële afspraken. Wie betaalt wat, wie ontvangt welke toeslagen of kinderbijslag, wordt er kinderalimentatie betaald etc.

Voor wat betreft de financiën wordt er ook in de toekomst gekeken; hoe gaan partijen de kosten eventueel verdelen als ze gaan studeren? Wordt er gespaard voor studiekosten of andere kosten? Soms openen partijen een speciale kinderrekening waar alle kosten voor wat betreft de kinderen van betaald worden.

 

Naast de financiële afspraken worden er afspraken gemaakt over de andere zaken. Te denken valt aan een eventuele omgangsregeling: waar zijn de kinderen in de vakanties en tijdens de feestdagen bijvoorbeeld. En partijen maken in een ouderschapsplan ook afspraken over de verantwoordelijkheden en de communicatie. 

 

Wat is de omvang van een ouderschapsplan

 

Een ouderschapsplan kan een beknopt plan van 2 pagina’s zijn of een plan van bij wijze van spreken 18 pagina’s. Dit is afhankelijk van wat de ouders willen. De ene ouder wenst alle details vast te leggen en de andere ouder houdt het liever bij de hoofdlijnen. Onze mediators houden hierin rekening met wat partijen wensen en zijn hierin uiteraard flexibel. Wel houden zij altijd in de gaten wat hoe dan ook (in de situatie van die partijen) noodzakelijk en nodig is om af te spreken.Altijd een mediator
bij u in de buurt

Meer informatie

 

 

powered by keesweb.nl