Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
Algemene voorwaardenSitemapDisclaimer en privacyverklaring         
Menu

Ontslag nemen


Waarom een mediator bij het nemen van ontslag?

 

Bij het nemen van ontslag, wanneer u dat overweegt, onderzoeken onze mediators altijd eerst wat er aan de hand is en wat er nodig is om tot afspraken te komen. In sommige gevallen zijn één of meerdere (goede) gesprekken voldoende om tot goede afspraken te komen, waardoor de kwestie is opgelost en het niet komt tot het nemen van ontslag.

 

Het kan ook zo zijn dat de werknemer wel terug kan en wil naar het werk, maar dat de relatie met de leidinggevende niet hersteld is of dat andere zaken een terugkeer belemmeren. Een oplossing kan dan zijn dat de werknemer wordt overgeplaatst naar een ander team of een andere vestiging. Uiteraard is het ook mogelijk dat de werknemer niet meer binnen het eigen bedrijf/de eigen organisatie werkzaam kan zijn.

 

Een mogelijkheid is dan ontslag nemen

De werknemer kan er in dat geval bijvoorbeeld voor kiezen om zijn loopbaan elders voort te zetten, een sabbatical te nemen, of misschien vervroegd met pensioen te gaan. In dit geval eindigt de mediation met het indienen en het nemen van het ontslag. Deze keuze heeft echter wel gevolgen voor de aanspraak op een eventuele WW-uitkering. Zoals eerder opgemerkt, wordt altijd (eerst) goed met u onderzocht welke mogelijkheden er allemaal zijn en hoe u tot een zo goed mogelijke beslissing kan komen.


 


Altijd een mediator
bij u in de buurt

Meer informatie

 

 

powered by keesweb.nl