Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
Algemene voorwaardenSitemapDisclaimer en privacyverklaring         
Menu

Arbeidsmediator


Veel mensen brengen meer tijd op het werk door dan dat ze thuis zijn. Als er een conflict is op het werk, dan heeft dat veel impact op iemands leven. Een arbeidsmediator begeleidt partijen in de gesprekken naar een oplossing van de kwestie.

 

Heeft u binnen uw werkomgeving te maken met een lastige kwestie of een arbeidsconflict? Neem dan contact op met Professionele Mediators. Professionele Mediators neemt dan in principe binnen maximaal 24 uur contact met u op om samen aan de slag te gaan.

 

Wanneer een arbeidsmediator?

Een conflict op de werkvloer kan ingrijpende gevolgen hebben voor de betrokkenen. Het kan zelfs leiden tot ziekmelding van een of meerdere partijen. In veel gevallen ligt een ‘vertroebelde’ communicatie ten grondslag aan het conflict. Een arbeidsmediator zorgt ervoor dat de partijen die een conflict hebben, weer op een zo constructief mogelijke manier met elkaar in gesprek gaan.

 

Hoe gaat een mediator te werk?

Een mediator gaat met alle betrokken partijen aan de slag. Ieder kan zijn of haar verhaal doen en er wordt besproken wat de mogelijkheden zijn in de betreffende situatie. Daarna wordt bekeken welke afspraken gemaakt kunnen worden. Voor bepaalde situaties betekent dit dat er goede werkafspraken gemaakt worden om in de toekomst de samenwerking en de werksfeer te waarborgen.

 

Als de werkverhouding te ver beschadigd is, kunnen beide partijen besluiten dat beëindiging van de arbeidsovereenkomst de beste optie is. De mediator begeleidt in dat geval het proces naar het einde van de arbeidsrelatie met wederzijds goedvinden. Hij of zij begeleidt beide partijen bij het maken van afspraken. Deze afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst.

 

Wat zijn de voordelen van werken met een arbeidsmediator?

Tijdens een mediation strijden partijen niet tegen elkaar, maar gaan ze juist samen op zoek naar een oplossing. De afspraken die gemaakt worden, zijn daardoor over het algemeen toekomstbestendiger dan wanneer bepaalde zaken opgelegd worden. Daarnaast kan het inschakelen van een mediator in veel gevallen efficiënter en financieel aantrekkelijker zijn dan een gerechtelijke procedure. Bovendien kan een strijd voor de rechtbank negatieve gevolgen hebben voor de reputatie van het bedrijf.

 

Heeft u te maken met een arbeidsconflict of met een lastige kwestie in uw organisatie?

Schakel dan een arbeidsmediator in van Professionele Mediators. Wij hebben een landelijk netwerk van uiterst ervaren mediators. Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kunt u contact met ons opnemen. Wij nemen dan in principe binnen 24 uur contact met u op.

 


Altijd een mediator
bij u in de buurt

Meer informatie

 

 

powered by keesweb.nl