Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
SitemapDisclaimer         

Menu

Kosten


Het honorarium van de mediator bij familie aangelegenheden of echtscheidingen bedraagt € 150,- excl. B.T.W. per uur (tenzij de betreffende mediator met u een andere afspraak maakt). Het intakegesprek is doorgaans kosteloos.


In het geval de mediation-gesprekken  plaatsvinden buiten het kantoor van de mediator worden afspraken gemaakt over reiskosten, reistijd en eventuele huur van de ruimte. Daarnaast wordt natuurlijk nog de tijd in rekening gebracht die de mediator besteedt aan bijvoorbeeld het opstellen van een convenant of aan verslaglegging.

 

N.B. Wij werken ook met de mogelijkheid van subsidie. In dat geval betaalt u geen uurtarief, maar een zeer lage eigen bijdrage voor de hele mediation (zie www.RvR.org). Op deze site vermeldt de Raad voor Rechtsbijstand de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie. In de tabel staan het maximale inkomen en het maximale vermogen weergegeven en ziet u tevens de eigen bijdrage die voor uw situatie van toepassing is ( http://www.rechtsbijstand.nl/over-mediation-en-rechtsbijstand/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen/hoeveel-moet-ik-zelf-betalen). In de tabel voor mediation ziet u bijvoorbeeld dat als uw inkomen in 2015 onder de € 18.700,- was en indien u voldoet aan de vermogensgrens, uw eigen bijdrage voor mediation slechts €53 per persoon is voor het hele traject (u betaalt dan alleen nog een kleine bijdrage voor de griffierechten van de rechtbank indien deze van toepassing zijn). De maximale eigen bijdrage is €105,- (prijspeil 2017).

 

Samen met uw mediator vult u het betreffende formulier in.

 

Als een afspraak 24 uur of korter van tevoren wordt afgezegd, brengen wij 1 uur (exclusief reistijd indien van toepassing) in rekening. 

 


Altijd een mediator
bij u in de buurt

Meer informatie

 

 

powered by keesweb.nl