Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
Algemene voorwaardenSitemapDisclaimer en privacyverklaring         

Menu

Elske Renkema


Elske Renkema is naast MfN-registermediator een ervaren coach en orthopedagoog. Als orthopedagoog is zij werkzaam voor Professionele Mediators om met name de kinderen van scheidende ouders extra te begeleiden.
Zij wordt regelmatig door (de) ouders gevraagd gesprekken met de kinderen te voeren betreffende de echtscheiding. Voor de kinderen is de echtscheiding een ingrijpende gebeurtenis, waardoor zij met een loyaliteitsconflict te maken kunnen krijgen. Het is van groot belang de kinderen hierin te begeleiden.
Bovendien leven bij veel ouders vragen betreffende de effecten van de echtscheiding op hun kinderen.  Behalve informatie hebben veel ouders behoefte aan begeleiding in hun communicatie met hun kinderen betreffende zaken, die met de echtscheiding samen hangen: waarbij betrek je de kinderen en bij welke zaken juist niet. Hoe houd je de kinderen buiten het conflict, dat je als (ex)partners hebt?
“Hoe creëer ik voor mijn kinderen een veilige situatie, waarin zij hun verdriet en boosheid, maar ook hun wensen kunnen uiten?” is voor veel ouders een vraag, waarmee zij worstelen.
Ook vragen betreffende het gedrag van hun kinderen komen regelmatig aan de orde.  “Hoe kan ik goed reageren op gedrag van mijn kind, dat ik tot nu toe niet heb gezien? Welke betekenis kan ik daaraan geven?”
Uiteindelijk gaat het erom, dat:

  • de kinderen zo min mogelijk emotionele schade oplopen door de scheiding van hun ouders, zodat zij zich in de nieuwe situatie bij beide ouders veilig en vrij voelen;
  • de ouders, ondanks hun eigen verdriet, boosheid en teleurstelling, zich sterk voelen in de opvoeding en de begeleiding van hun kinderen.

Elske werkt als orthopedagoog  aanvullend op uw mediator ten behoeve van de kinderen.
 


 


Altijd een mediator
bij u in de buurt

Meer informatie

 

 

powered by keesweb.nl