Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
Algemene voorwaardenSitemapDisclaimer en privacyverklaring         

Menu

Carlien de Roy van Zuydewijn


Carlien de Roy van ZuydewijnCarlien de Roy van Zuydewijn werkt als “Emotionele Scheidingsbegeleider” voor de regio Noord Nederland. In een aantal echtscheidingen is deze vorm van begeleiding, die naast de begeleiding van de mediator plaats vindt, een efficiënte aanvulling.

In de afgelopen jaren heeft zij als jurist en MfN-registermediator vele scheidingen in juridische zin geregeld. Sinds enige tijd werkt zij als “Emotionele Scheidingsbegeleider”. Gebleken is namelijk dat er náást een kwalitatief goede hulpverlening op juridisch en financieel gebied bij scheiding, ook meer zorg en aandacht nodig is voor de  emotionele scheiding. Om verschillende redenen kan de betreffende mediator niet altijd deze zorg en aandacht geven. Zo kan het tempo van de ene partner heel anders zijn dan het tempo van de ander of kan er extra hulp gewenst zijn in een benarde situatie.

Een goede begeleiding op het gebied van de emotionele scheiding is bepaald geen luxe: het heeft direct en indirect gevolgen voor de juridische en financiële kwaliteit van de scheidingsovereenkomst. Vaak blokkeren emoties in meer of mindere mate de (noodzakelijke) concentratie op wat er in praktische zin en in korte tijd allemaal geregeld moet worden bij een scheiding. Tegelijk heeft een goede emotionele scheidingsbegeleiding voor de ouders ook direct gevolgen  voor de bij de scheiding betrokken kinderen. Kinderen worden vaak ongewild en onbedoeld de dupe van de onderliggende en vaak onbegrepen emoties van de ouders. Meer zorg, steun en aandacht voor de ouders betekent ook een grotere kans op aandacht, steun, rust  en veiligheid voor de kinderen.  

Carlien werkt als “Emotionele Scheidingsbegeleider”  aanvullend op uw mediator in de vorm van:
 
  •  individuele coaching;
  • het organiseren van gespreksgroepen (voor scheidenden en gescheidenen);
  • het alleen maar zijn van “praatpaal”  (vertrouwenspersoon);
  • het begeleiden van mensen in hun scheidingsproces als “hand in de rug” gedurende korte(re) of lange(re) tijd.
     


Altijd een mediator
bij u in de buurt

Meer informatie

 

 

powered by keesweb.nl