Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
Algemene voorwaardenSitemapDisclaimer en privacyverklaring         

Menu

Bemiddeling


Op plaatsen waar mensen bij elkaar komen, kunnen conflicten ontstaan. Dit kan een conflict zijn tussen een werkgever en een werknemer, een burenruzie of een conflict tussen partners. In de meeste gevallen komen de ruziënde partijen er samen met een goed gesprek uit. In sommige gevallen lukt dat niet en kan er een langlopend conflict ontstaan. Dit kan voorkomen worden door aan de slag te gaan met bemiddeling. 

Professionele Mediators heeft een landelijk netwerk van bemiddelaars die speciaal zijn opgeleid om te bemiddelen bij conflicten. Zij helpen partijen om zelf een goede oplossing voor het conflict te vinden. 


Waarom kiest u voor bemiddeling?


Bemiddeling van een conflict is een laagdrempelige variant van mediation. Er hoeft bij bemiddeling geen mediationovereenkomst getekend te worden en in veel gevallen zijn 1 of 2 gesprekken voldoende om het conflict op te lossen. Het laagdrempelige karakter van bemiddeling kan partijen over de streep trekken om met het conflict aan de slag te gaan. Dit kan ervoor zorgen dat er een doorbraak komt in een conflict, zelfs als het al erg lang aan de gang is. De partijen stemmen er vrijwillig mee in om met bemiddeling aan de slag te gaan. Vrijwillig betekent in dit geval niet vrijblijvend. Voorafgaand aan de bemiddeling zeggen de partijen toe dat ze er alles aan gaan doen om het conflict op te lossen. 
 

Bemiddeling in arbeidsconflicten

 
Volgens Professionele Mediators zijn beide partijen er in de meeste gevallen bij gebaat dat uitval wordt voorkomen en/of dat het werkritme zo snel mogelijk weer wordt opgepakt. In arbeidszaken ligt de focus bij de bemiddelaars van Professionele Mediators dan ook op het onderzoeken van wat er nodig is om weer aan het werk te gaan en hoe dit bewerkstelligd kan worden.
Voor een werkgever is het natuurlijk prettig de kosten te beperken, maar het is meestal nog belangrijker dat er geen onnodig ‘gedoe’ ontstaat. Het voorkomen van (langdurige) uitval is daarin heel belangrijk. Voor een werknemer is het vaak ook beter om in het werkritme te blijven. Een klein conflict kan thuis ongewild groter worden, doordat men er maar over door blijft denken of door bijvoorbeeld de invloed van de omgeving. Mocht het werk middels een goed bemiddelingsgesprek niet opgepakt kunnen worden of blijkt in het bemiddelingsgesprek dat een goede oplossing niet zo maar voorhanden is, dan kan ervoor gekozen worden om een mediator in te zetten voor een wat uitgebreider traject. 
 

De rol van de bemiddelaar


In het algemeen gesproken zet de bemiddelaar zijn of haar expertise in om de partijen naar een oplossing van het conflict te begeleiden. Het doel hierbij is niet om één van de twee of meer partijen in het gelijk te stellen. De bemiddelaar gaat met de partijen aan de slag om een oplossing te vinden die voor iedereen acceptabel en haalbaar is. Dit doet de bemiddelaar onder andere door de partijen weer met elkaar in gesprek te laten komen zodat er weer naar elkaar geluisterd wordt en men elkaar respect betoont.  Als de oplossing op deze wijze niet in zicht komt, zal de bemiddelaar met beide partijen onderhandelen of zelfs van de ene partij naar de andere partij gaan om een oplossing te bereiken.
 
Als aanvulling op de bemiddeling kunnen partijen er ook voor kiezen om met conflictcoaching aan de slag te gaan. In dat geval gaan partijen aanvullend aan de slag om bijvoorbeeld beter met elkaar te leren communiceren of om beter om te gaan met verschillen in persoonlijke eigenschappen en omgangsvormen.
 

Laat een conflict niet te lang doorlopen


Of een conflict is ontstaan in de privésfeer of op de werkvloer, het zorgt altijd voor een hoop stress. Doorbreek het patroon en ga aan de slag met bemiddeling om het conflict op te lossen. Neem contact op met Professionele Mediators. Wij brengen u binnen 24 uur in contact met een bemiddelaar bij u in de buurt.
 

 

powered by keesweb.nl