Wij hanteren korte lijnen en streven ernaar om u binnen 24 uur in contact te brengen met een geschikte mediator in uw eigen regio.
Hogestraat 15a
Druten
,
GLD
6651BE
Netherlands
085-9021900
info@professionelemediators.nl
Algemene voorwaardenSitemapDisclaimer en privacyverklaring         

Menu

Business mediation


Is er een zakelijk conflict ontstaan tussen zakelijke partners, leden van een maatschap, directieleden, bestuursleden van een vereniging, vennoten, etc? Dan ontstaat er een belangentegenstelling, die zonder actie snel kan uitlopen op een juridische procedure. Schakel daarom een mediator in. 
 

Mediation kan namelijk bij zakelijke conflicten een snelle, betaalbare en duurzame oplossing bieden.


Partijen kunnen dan in de toekomst weer verder in een constructieve samenwerking of kiezen er toch voor om uit elkaar te gaan. Mediation bespaart u kosten en tijd.  Mediation kan direct van start gaan, zodat uw conflict zo snel mogelijk is opgelost.
 

Los het zakelijk conflict op met mediation
 

Het beslechten van een zakelijk conflict betekent vaak een breuk met uw klant, leverancier of partner. Indien zakelijk en privé door elkaar heen lopen kan het nog complexer worden. Veel partijen trachten zich daarom krampachtig in te houden en schuiven een confrontatie zo lang mogelijk voor zich uit. Met het verstrijken van de tijd lopen de directe en indirecte kosten van een zakelijk conflict echter verder op. 
 

Duidelijkheid in waar het conflict over gaat
 

Conflicten in zakelijke relaties worden vaak vertaald in uitsluitend juridische standpunten. Hierdoor is het vaak lastig om nog tot een constructieve oplossing te komen. Door alle achterliggende belangen is het niet meer helder waar het conflict nu werkelijk over gaat en wie welk aandeel heeft in het conflict. Elke partij gaat voor zijn eigen gewin en wil zijn gelijk halen desnoods ten koste van de ander.
 
Vragen die een rol spelen kunnen spelen bij een business mediation:
 
 • Hoe kunnen we op een voor een ieder bevredigende manier de zaak afwikkelen, waarbij we respectvol met elkaar om blijven gaan?
 • Hoe kunnen we onze zakelijke en persoonlijke belangen inzichtelijk maken, waardoor er begrip kan ontstaan voor elkaar voorbij de puur zakelijke context?
 • Is het nog mogelijk om een andere invulling te geven aan onze zakelijke relatie, gebaseerd op de betrokken belangen van een ieder?
 • We kunnen als zakelijke partners niet meer met elkaar praten, omdat het conflict te hoog is opgelopen, hoe kunnen we met elkaar verder?
Bij het oplossen van een zakelijk conflict kan business mediation vaak een beter, sneller en goedkoper resultaat bereiken.
 

De voordelen van mediation komen voort uit:
 

 • het kunnen werken in de richting van een alternatieve, vaak “win-win” oplossing;
 • het wegblijven van een strijdmodel en kiezen voor een oplossingsmodel;
 • de werking van de mediationovereenkomst (geheimhouding en vertrouwelijkheid);
 • de “veiligheid” van een neutrale en niet emotionele derde (mediator) tijdens een dergelijk proces;
 • U houdt de controle, tot er een aanvaardbare oplossing is bereikt;
 • U vermijdt de onnodige ballast van een procedure;
 • U krijgt sneller en goedkoper duidelijkheid.


Voorkom een gang naar de rechter


In veruit de meeste gevallen leidt mediation tot een oplossing die aantrekkelijker is dan procederen. De oplossing is vaker duurzaam, de doorlooptijd korter en de kosten lager. Bovendien kunt u altijd nog procederen, maar andersom is lastiger: als een kwestie al bij de rechter ligt en het conflict is al dermate hoog opgelopen, dan wordt het lastig om nog aan mediation te beginnen. Mediation past derhalve goed binnen verantwoord ondernemen. Onze werkwijze bij business mediation is zakelijk en resultaat gericht. Het is duidelijk dat een geschil in het bedrijfsleven een andere aanpak vraagt dan een burenruzie. Onze werkwijze is daarop afgestemd.
 

Mediation iets voor u? Doe een zelftest. 

Deze test is afkomstig van www.rechtspraak.nl en wordt door de mediation-functionaris van het gerecht gebruikt.
 


Altijd een mediator
bij u in de buurt

Meer informatie

 

 

powered by keesweb.nl